Meest recente artikelen

Rawfoodchef Julie op citytrip in Amsterdam: dit zijn haar favoriete adresjes

Een topplek voor healthy foodies!

Rawfoodchef Julie op citytrip in Amsterdam: dit zijn haar favoriete adresjes Artikel

Julie Van den Kerchove is het gezicht achter de populaire blog Julie’s Lifestyle en de auteur van 'Julie Natuurlijk', 'Easy Vegan met Julie' en ‘Het Keto-plan’. Ze liet Vlaanderen kennismaken met de vegan keuken en gaat nu voluit voor de keto lifestyle. Vandaag verklapt ze haar favoriete adresjes in Amsterdam!

Bruisend Amsterdam

Julie: "Arriveren in een zonnig Amsterdam, meteen je fiets oppikken en snel op zoek gaan naar iets lekkers… Er zijn ergere zaterdagen! Een fiets is het ideale vervoersmiddel om deze stad te verkennen. Tweewielers hebben hier hun eigen banen en krijgen vaak voorrang. Let wel op: ze rijden hier hard! Onze tocht leidt ons door het drukke centrum, langs de PC Hooftstraat met al zijn luxewinkels. Leuk om eens gezien te hebben, maar daarvoor zijn we hier niet. Onze missie is: het vinden van de beste foodplekjes. Bij voorkeur, plant based, glutenvrij keto of raw. Verras ons, Amsterdam!

De buurt van het Leidseplein laten we snel achter ons, wegens te toeristisch en véél te veel junk food. Maar dan vallen we van de ene verbazing in de andere. Amsterdam is écht de moeite waard voor healthy foodies. Het aanbod aan gezonde, lekkere eetplekjes is ongelofelijk. Bekentenis: de stad staat al veel verder dan Vlaanderen. Het is ook leuk om de culinaire invloeden van andere culturen zoals Suriname, Indonesië en Curaçao eens te ontdekken. Ja, deze stad bruist van de energie!

Het centrum is kleurrijk, gezellig, multicultureel en er is veel groen. Maar een nog grotere ontdekking was Amsterdam-Oost: rustiger, groener, authentieker, met nog meer hippe concept stores en vernieuwende foodie hotspots, een unieke sfeer en ontzettend vriendelijke mensen. We aten in Amsterdam snelle slaatjes en vegan kaasschotels, dronken supervers kokoswater en lieten ons schandalig verwennen in toprestaurants die geen enkele moeite spaarden om het ons naar de zin te maken. Met veel tegenzin brachten we onze fiets terug en checkten we uit. We'll be back!"

4 x toprestaurants

De Kas

Prachtige plek in het groen. De Kas heeft een verfijnde keuken met pure smaken, waarbij groenten de hoofdrol spelen. Bijna alles is eigen kweek, bio, kwaliteitsvol en seizoensgebonden. De chef past vlot aan naar lactosevrij, glutenvrij, vegan, veggie…. We smulden van huisgemaakte crackers met heerlijke dips, geroosterde bloemkool met groene curry en daslook en nog véél meer.

Kamerlingh Onneslaan 3 – restaurantdekas.nl

Restaurant Vondelpark 3

Unieke sfeer in een prachtig historisch pand in het park. Er is een ruim aanbod aan heerlijke vegan en veggie gerechten. Mijn favoriet: raw vegan pad thai met pinda-currysaus. Ze zijn geen onbekenden voor ons: het team volgde workshops bij ons én we leveren er onze ALL GOOD raw cheesecake.

Vondelpark 3 – vondelpark3.nl

D&A Hummus Bistro

Authentiek, heerlijk en erg gezellig Israëlisch restaurant met lekkere (veggie) gerechten, heel verzorgd en mooi terras. Elke dag open van 11 tot 23 uur.

Oostenburgergracht 185 – dna-hummusbistro.com

Spirit restaurant

Vegetarisch en vegan buffet, met kwaliteitsvolle ingrediënten en verrassende smakencombinaties. Heel vriendelijk personeel en een gezellig terras. Oh, ernaast is een grote bio-winkel.

Czaar Peterstraat 2a – spiritrestaurants.nl

3x Bakje troost… of açai juice?

Scandinavian Embassy

Leuk voor coffee on the go!

Sarphatipark 34 – scandinavianembassy.nl

Coffee & Coconuts

Jungle sfeer, Caraïbische muziek en veel verse kokosnoten.

Ceintuurbaan 282-284 – coffeeandcoconuts.com

Rum Baba

Lokale, gezellige koffiebranderij en bakery.

Pretoriusstraat 15, Amsterdam-Oost – rumbaba.nl 

2x mooie buurten

Sarphatipark

Familiepark in een rustige residentiële buurt met gezellige resto's, veel groen, mooie historische panden, een gemoedelijke sfeer en de geur van rozen en versgemaaid gras.

on the shades of all of it, golden dust on the right fingertips.

A post shared by Adi Prabowo (@adiprab0w0) on Aug 9, 2018 at 8:17pm PDT

Amsterdam-Oost

Het Brooklyn van Amsterdam: rustig, industriële gebouwen, coole lofts en een unieke sfeer.

A post shared by Julia 👀 (@yu_luiya) on Jul 26, 2018 at 4:40pm PDT

3x coole ketens

Sla

Snel & healthy. Je stelt zelf je salade samen: vegan/veggie/flexitariër. Heerlijke smaken, vers en verzorgd, ook leuk voor een take-away of picknick in het park.

Zeven locaties in Amsterdam – ilovesla.com

Juice Bro

Leuke plek voor açai bowls, smoothies en sapjes, raw vegan desserts.

Zes locaties in Amsterdam – juicebro.com

Marqt

Luxe supermarkt/organic shop. Fantastisch aanbod van groenten, fruit, sapjes, smoothies, healthy snacks en gezonde take-away.

Tien winkels in Amsterdam – marqt.com

3x snelle smart lunch

Mr. & Mrs. Watson

Heel leuke vegan plek aan het water, mooi terras. Specialiteit: vegan cheese platter.

Mr. & Mrs. Watson i'm in love with you 😻❤️🧀 #mrmrswatson

A post shared by Loulou Machinè (@loulou_ahimsa) on Sep 20, 2017 at 11:41am PDT

Linnaeuskade 3h – watson.bar

Bloem

Leuke plek voor lunch/dinner in Amsterdam-Oost.

Entrepotdok 36 – bloem36.nl

Pluk

Hipster place to be voor een heerlijk ontbijt of lunch, mét prachtige interieurwinkel erbij.

Reestraat 19 en Berenstraat 19 – pluk-amsterdam.com

Amsterdam praktisch

  • Huur een fiets en geniet van de voorkeursbehandeling die tweewielers er krijgen. Geen zin in fietsen? De tram gaat ook heerlijk snel en vlot.
  • Julie logeerde in het befaamde Lloyd Hotel, een oud transithotel voor wie vroeger naar Amerika wilden verhuizen. Mooi, sfeervol interieur met veel licht, een stille buurt en toch dicht bij het stadscentrum, ideaal dus.
  • Meer info? Surf dan zeker eens naar iamsterdam.com.

Bekijk ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Julie Van den Kerchove

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen