Meest recente artikelen

Appeldonuts: EIN-DE-LIJK een gezonde snack!

Kinderen los(t) in de keuken

Appeldonuts: EIN-DE-LIJK een gezonde snack! Artikel

"Mama, ik verveel me!" Nog op zoek naar een goed idee om de kinderen deze zomervakantie bezig te houden? Wat als je hen nu eens iets lekkers zelf liet maken? Twee vliegen in één klap, dachten Anne en Ingrid van Maison Slash, en ze bezorgden hun kinderen het recept en alle ingrediënten om appeldonuts te maken.

Koken als een pro? Jouw kind kan dat! En al zeker met deze supergemakkelijke recepten uit de reeks ‘Kinderen los(t) in de keuken’! Stuk voor stuk recepten die jouw kinders helemaal zelfstandig kunnen maken. (JIJ MOET NIKS DOEN. NIKS!) Lean back and relax, want als de slashkids uit onderstaande video de recepten kunnen maken, dan kunnen die van jou dat ook!

Maison Slash goes YouTube

Maison Slash goes YouTube. (Abonneer je maar alvast op het Maison Slash-kanaal. Dat is slim. Zeer slim.) Ieder recept werd namelijk door de slashkids gemaakt en voor jullie gefilmd. Elke maand lossen we een nieuwe. Geen excuses dus, want was het ooit al zo makkelijk? Zet je neer en (laat ze) bakken maar! We weten niet hoe het bij jou zit, maar wij hebben thuis echte donutjunkies. We willen geen healthy police zijn, maar als het beter kan, dan kan het beter. Daarom stellen we voor: de gezonde appeldonuts!

Appeldonuts en sprinkles!

De kans zit er dik in dat je kinderen zullen reageren als in “maar, dat zijn toch geen donuts?”. Weet dan dat wanneer je eenmaal de sprinkles hebt bovengehaald, je hun het tegendeel kan bewijzen. Sprinkles en kleurstof werken bij kinderen écht wel als een rode vlag op een stier. Het feit dat er onder die sprinkles en kleurrijke topping een gezond stuk appel zit, nemen ze er met plezier bij.

Wathebbenzenodig?

 • 4 appels
 • 1 pot plattekaas
 • 3 flesjes kleurstof (rood, geel, blauw)
 • sprinkles in alle kleuren en smaken

En nog

 • mes
 • snijplank
 • appelboor
 • 4 kommetjes
 • 4 lepels
 • presenteerschaaltje

Hoemakenzeda?

 1. Neem een kommetje en doe er 2 à 3 eetlepels plattekaas in.
 2. Meng de plattekaas met de kleurstof (ongeveer 3 tot 7 druppeltjes -> 1 kleur per potje).
 3. Spoel de appel en verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd daarna de appel in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
 4. Smeer vervolgens de gekleurde plattekaas op de appel en strooi de sprinkles op de plattekaas. Presenteer vervolgens de appeldonuts op een mooi schaaltje.
 5. Enjoy!

Tip van de ervaringsdeskundigen: laat de kids de donuts versieren óp een MEGAbord en zeg er meteen bij dat ze de sprinkles moeten gieten vanop een maximale hoogte van 10 centimeter. SPRINKLES WILL GET ANYWHERE.

Lees ook…

 • Deel dit artikel
Alles over Maison Slash

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen