Meest recente artikelen

4 ideeën die je nooit eerder probeerde met pasta

Heb jij deze trend al geprobeerd?

4 ideeën die je nooit eerder probeerde met pasta Artikel

Die wekelijkse pasta bolognese... Hoe lekker hij ook is, soms wil je wel eens iets anders. Iets helemaal anders zelfs. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vier ideeën met pasta die je zeker nog niet hebt uitgeprobeerd?

Speciale ideeën met pasta? Jij vraagt, wij draaien!

Pasta roosteren

Alles wat je roostert, of het nu groenten zijn, vlees of fruit, krijgt een heerlijke, diepe smaak. Dat gebeurt ook als je pasta roostert en daarna pas kookt. Ja, je leest het goed. Spreid een pak spaghetti uit over een bakblik en zet 10 tot 15 minuten in de oven op 175°C. De pasta zal diepbruin kleuren. Laat afkoelen, en kook 'm vervolgens 15 minuten (dus iets langer dan gewoonlijk), net zoals je dat met niet-geroosterde pasta zou doen. Het resultaat is een iets stevigere pasta met een uitgesproken nootachtige smaak.

Serveer met een simpele saus of garnituur die de nootachtige smaak van je pasta niet maskeert – een simpele salsa van rauwe tomaten met wat goede olijfolie, basilicum en knoflook, bijvoorbeeld, ricotta met kruiden (hier lees je hoe je zelf ricotta maakt) of een aglio e olio-sausje. Dankzij de stevige textuur is geroosterde pasta ook prima om te verwerken in soepen (hij wordt niet papperig).

Geen oven in de buurt? De pasta 5 minuten opbakken in een droge pan kan ook.

One pot pasta

De pasta, het water én alle ingrediënten voor de saus samen in één pot? Ja hoor, dat kan! One pot pasta heet deze bereidingwijze. Klik hier voor al de info en de nodige inspiratie.

Kook je pasta in wijn

Ja, water kun je vervangen door rode wijn! Daarvoor gebruik je natuurlijk niet de duurste fles uit je kelder, maar een lekker doordrinkwijntje is prima.

Doe 4 koppen water en 700 ml rode wijn in een kookpot (bewaar het restje wijn uit de fles) en kook er je pasta al dente in, volgens de kooktijd die op de verpakking staat. Giet af, bewaar een beetje van het kookvocht. Snipper een pepertje en een teentje knoflook fijn en stoof ze glazig in een pan met olijfolie. Voeg de uitgelekte pasta toe, de wijn die je bewaard hebt en 2 eetlepels van het kookvocht. Werk af met een flinke klont boter en veel parmezaan, wat peper en zout. Heerlijk!

Frituur een restje lasagne

Er zijn weinig ideeën met pasta zo verslavend als dit recept. Nog wat voorgekookte lasagnevellen (zonder saus) over die niet meer in je ovenschaal pasten? Snij ze in kleinere stukken, dep ze goed droog en bak ze goudbruin en krokant in de frituurpan, op 170°C. Bestrooi met kruiden naar keuze en geniet van je zelfgemaakte snack!

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen