Meest recente artikelen

Oei, vergeten het vlees te ontdooien!

Zo doe je dat nog snel!

  • Deel dit artikel:
Oei, vergeten het vlees te ontdooien! Artikel

Wil je vanavond koken met vlees uit de diepvriezer, maar ben je het vergeten te ontdooien? Met deze tips is het zo klaar om te bakken!

In een kom water

Vul een grote kom met koud water. Het is verleidelijk om voor warm water te gaan, maar dat verhoogt het risico op bacteriën en de binnenkant van het vlees kan zelfs al wat beginnen garen. Koud water is dus een veiligere keuze. Stop het vlees in een hersluitbaar diepvrieszakje en dompel het onder in het koude water. Laat het vlees in het water liggen en voeg vers koud water toe wanneer het water begint op te warmen. Met deze techniek ontdooi je vlees in 15 tot 30 minuten.

In de microgolfoven

In de magnetron kun je vlees ontdooien binnen de 5 of 10 minuten, maar je moet voorzichtig zijn.Gebruik bij voorkeur de ontdooistand: wanneer je het vlees ontdooit op een te hoog vermogen, zullen er al stukjes beginnen te garen en dat is niet de bedoeling. Eens het vlees ontdooid is, haal je het meteen uit de microgolfoven. Dunne stukken vlees leg je best in het midden van het draaiplateau, daar heb je minder kans dat ze te warm worden.

Opgelet

Ontdooid vlees bak je best zo snel mogelijk. Laat ontdooid vlees zeker niet gewoon op kamertemperatuur staan, zo werk je de groei van bacteriën in de hand. Probeer als het kan vlees altijd gekoeld te ontdooien in de koelkast: als je het ‘s ochtends in de koelkast legt, is het ‘s avonds klaar om te bakken. Vlees gewoon op het aanrecht laten ontdooien is geen goed idee – en bovenop de verwarming al helemaal niet.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.