Meest recente artikelen

6 dingen om te doen met overrijpe bananen

Gooi ze nog niet weg!

6 dingen om te doen met overrijpe bananen Artikel

Zijn de bananen in je fruitschaal wat bruin geworden? Geen nood, je hoeft ze nog niet weg te gooien! Deze 6 lekkere gerechtjes maak je met overrijpe bananen.

Bananenbrood

Bananenbrood lijkt op een cake, maar dan gezonder! Je kan het brood zowel als ontbijt als als vieruurtje eten. Superlekker met wat yoghurt en verse bessen. Overrijpe bananen maken het bananenbrood alleen maar lekkerder. Win-win.

Gebakken bananen

Je hoeft geen speciale bakbananen in huis te halen voor lekkere gekarameliseerde bananen. Ook met een overrijpe banaan lukt het perfect. Onderstaand receptje is ideaal voor een lekker en origineel dessertje. Smullen maar!

Pudding

Rijpe bananen zijn extra zoet en daarom ideaal om een heerlijke pudding mee te maken. Voor dit recept heb je zes bananen nodig. Perfect voor wanneer je die hele tros even uit het oog verloren was.

Muffins

Ook voor lichte dessertjes is een rijpe banaan geschikt. Deze lichte bananenmuffins zijn de perfecte snack bij een kopje koffie of thee en ook je kindjes zullen er zeker van genieten!

IJs

Voor dit eenvoudige bananenijs heb je slecht drie (!) ingrediënten nodig. Onverwachte gasten? Dit heerlijke ijs tover je zo op tafel én je overrijpe bananen zijn goed gebruikt.

Smoothie of milkshake

Heb je niet veel tijd, maar wil je je rijpe bananen toch niet verspillen? Verwerk ze dan in een smoothie of milkshake. Ideaal om het geheel wat zoeter te maken met wat natuurlijke suikers.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen