Recept

Bananenpudding

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

   

  Verwarm de oven voor op 170°C. Snij twee bananen mét de schil overlangs in tweeën. Leg ze met de bolle kant naar beneden op een groot vel aluminiumfolie en strooi er de bruine suiker over. Snij 1 vanillestokje overlangs. Leg de kardemompeultjes, het kaneelstokje en het gehalveerde vanillestokje bij de bananen. Plooi het zilverpapier toe. Pof de bananen 25 minuten in de oven.

 2. 2

   

  Verwarm de helft van de melk. Snij het resterende vanillestokje overlangs en schraap er de zaadjes uit. Voeg de vanillezaadjes samen met de suiker bij de melk.

 3. 3

   

  Pel 2 bananen. Mix de andere helft van de melk met de bananen en het puddingpoeder in de blender. Voeg het mengsel bij de warme melk. Breng tot het kookpunt en laat indikken.

 4. 4

  Haal de gepofte banaan uit de schil. Hou het vocht uit de aluminiumfolie bij, dat vormt een heerlijke karamelsaus. Pel de overige twee bananen en snij ze in schijfjes. Hak de pistachenoten grof. Vul 4 dessertglaasjes met een laagje pudding, een laagje gepofte banaan en eindig met een laagje pudding. Werk af met de schijfjes banaan, de karamelsaus en de pistachenoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bananenpudding

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!