Meest recente artikelen

10 bloemendrankjes: dé trend van 2018

Een boeket aan smaken!

10 bloemendrankjes: dé trend van 2018 Artikel

Vorig jaar waren mocktails het gespreksonderwerp én het drankje bij uitstek. In 2018 gaan we massaal aan de bloemendrankjes. Een limonade of een cocktail op basis van of versierd met eetbare bloemen. Fleurig, dat zeker. Maar ook een boeket aan smaken in je mond. En het beste nieuws? De meeste bloemetjes kweek je gewoon zelf in je tuin.

Welke bloemen?

Ga nu niet zomaar eender welke bloem in de tuin plukken. Deze bloemetjes zijn eetbaar, mooi én perfect voor in je bloemendrankje.

 

Rozen en pioenrozen

Iedereen kent rozengeur, maar heb je ook al ‘ns rozen geproefd? Zowel rode, roze, witte als gele rozen zijn eetbaar. En ook de pioenroos kun je in je bloemendrankje verwerken. De wortels en bladeren zijn niet eetbaar, maar de bloemen wél als ze gekookt zijn.

 

Kidsproof:

Adults only:

Vlierbloesem

De vlierbloesems staan volop in bloei. Vlier groeit gewoon in de vrije natuur. Je kunt hem vinden in het bos of langs wegen. Om de bloesems los te maken van de bloemschermen, laat je ze even afgedekt op een warme plaats staan. De bloemen gaan open en vallen van de schermen. Tip: spoel de vlierbloesems niet, want dan worden de bloemetjes bruin.

 

Kidsproof:

Adults only:

Lavendel

Het bekende, intens geurende, paarse bloemetje kun je ook in een bloemendrankje verwerken. Dan wordt de lavendel citrus- en theeachtig van smaak. Het aroma wordt nog intenser als je de lavendel laat drogen.

 

Kidsproof:

Adults only:

Viooltjes

De paarse bloemetjes zijn bijzonder mooi, maar hebben helaas niet veel smaak. Een showbloemetje dus. Gebruik viooltjes liever als afwerkingsbloemetje of maak er kleurrijke ijsblokjes mee. Pluk de viooltjes, giet water in een ijsblokjesvorm en leg er de bloempjes in. Een nachtje in de diepvries en jouw ijsblokjes kunnen schitteren in elk zomers drankje. Tip: Wil je kraakheldere ijsblokjes? Kook het water dan eerst.

 

Salie

Naast de blaadjes, zijn ook de paarsblauwe bloemen van de salie eetbaar. Hun smaak doet denken aan die van de blaadjes, maar dan zachter. Maak bijvoorbeeld een saliesiroop voor in de limonade en werk het glas af met een saliebloem voor extra diepgang en een mooi effect.

 

Oost-Indische kers

De bloemen hebben een geel- tot roodachtige kleur en een radijsachtige, pittige smaak. De felgekleurde bloemetjes zijn bijzonder mooi in een ijsblokje of om een cocktail mee af te werken.

 

Lees ook:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen