Meest recente artikelen

6 dingen waarvan je niet wist dat ze lekker zijn in couscous

Kaneel in je couscous?

6 dingen waarvan je niet wist dat ze lekker zijn in couscous Artikel

Couscous is gezond, snel klaar en een goed alternatief voor pasta. Met deze zes ingrediënten maken je een superlekkere couscous!

1. Gedroogd fruit

Gedroogd fruit is iets waar we in de Belgische keuken minder snel naar grijpen, maar met couscous is het een ideale match. Verwerk rozijnen of stukjes dadel in de couscous voor een zoet effect.

 

2. Olijven

Zowel groene als zwarte olijven kun je perfect in couscous verwerken. Snij de olijven in kleine stukjes om een subtiele olijfsmaak aan je gerecht toe te voegen.

3. Munt

Munt maakt eender welk gerecht extra fris. Snij de muntblaadjes in kleine stukjes en meng ze door de couscous of werk je gerechtje mooi af door er enkele muntblaadjes over te strooien. Ook heerlijk in een taboulé voor bij de barbecue!

 

4. Pompelmoes

Pompelmoes en andere citrusvruchten kunnen je couscous een heerlijk frisse toets geven. Doe er wat pompelmoessap over of verwerk er blokjes vruchtvlees in.

5. Groene asperges

Groene asperges voegen een heerlijk lente-element toe aan je couscous. Serveer de asperges apart of snij ze in stukjes en verwerk ze in de couscous. Vergeet ze op voorhand niet even te bruinen in de pan om de smaak nog meer tot zijn recht te laten komen!

 

6. Kaneel

Kaneel kan je couscous een kruidig en zelfs winters tintje geven. Ideaal voor op een gezellige avond. Ga voor kaneelpoeder om de kaneel op een efficiënte manier in het gerecht te verwerken.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen