Meest recente artikelen

Bloemkoolcouscous met gegrilde groenten van Roof Food

My way

Bloemkoolcouscous met gegrilde groenten van Roof Food Artikel

"Het is maar weinigen gegeven om enthousiast te worden als het winter- of kolenseizoen eraan komt," lacht Nine, "Nochtans heeft de natuur ervoor gezorgd dat alles voorhanden is om hartverwarmende maaltijden op tafel te toveren."

Bloemkoolcouscous met gegrilde groenten van Roof Food

"Met een beetje lef en goesting kan je ook uit winterse groenten heel frisse smaken benadrukken. Simpelweg met wat zeste en sap van citrusvruchten bijvoorbeeld, of met verse kruiden, kom je al een heel eind ver. En zo'n winters maar fris groentengerecht, dat is net wat je nodig hebt als het buiten wat guur wordt, toch?"

Bloemkoolcouscous met gegrilde groenten van Roof Food 1Sabien en Nine brengen met hun project Roof Food de landbouw letterlijk naar de stad. "We hebben een moestuin op het dak van Gaston in Gent en krijgen volgend jaar in De Punt in Gentbrugge ook een eigen daktuin. We verwerken de groenten die we op ons dak kweken tot allerlei lekkers in de keuken en hebben daar een vegetarische catering aan gekoppeld. We willen vooral gezonde, ecologische voeding dichter bij het brede publiek brengen en een duurzaam verhaal vertellen."

Meer over Roof Food op hun website.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen