Meest recente artikelen

Waarom pizza misschien wel een beter ontbijt is dan ontbijtgranen

Stevig ontbijtje!

Waarom pizza misschien wel een beter ontbijt is dan ontbijtgranen Artikel

Ben je een grote pizzafan? Volgens Amerikaanse diëtiste Chelsey Amer zou een stuk pizza een gezonder ontbijt zijn dan ontbijtgranen. Wát?

Op website The Daily Meal vertelt diëtiste Chelsey Amer dat een kommetje ontbijtgranen (en dan bedoelt ze de gesuikerde varianten, niet een gezond kommetje havermout) met volle melk ongeveer evenveel calorieën bevat als een stuk pizza. In pizza zit veel meer vet dan in ontbijtgranen, maar een pak minder suiker en bovendien bevat pizza meer proteïnen én liggen er meestal verse groenten op: beide zorgen ervoor dat je je langer voldaan voelt. In vergelijking met zoete ontbijtgranen vindt zij een punt (géén hele!) pizza daarom een betere keuze.

Toch is het niet helemaal hallelujah natuurlijk. Pizza is zeker niet de beste optie en je kiest beter voor een écht gezond ontbijt. Maar, wie dacht gezond te zijn door ontbijtgranen te eten, zit ook mis. Chelsey Amer raadt aan om te kiezen voor een ontbijt met veel vezels en eiwitten. “Die winnende combinatie houdt je voldaan, voorkomt een bloedsuikerpiek, geeft je metabolisme een boost en verhoogt de verzadiging.” Ga dus toch maar liever voor dat kommetje havermout met Griekse yoghurt en vers fruit, of voor een volkoren boterham met kipfilet.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen