Meest recente artikelen

Eetbare bloemen: de favoriete smaak- en mooimakers van Véronique Leysen

Zet je brunch eens in de bloemetjes!

Eetbare bloemen: de favoriete smaak- en mooimakers van Véronique Leysen Artikel

Wie dacht dat bloemen enkel mooi waren in een vaas, heeft het helemaal mis: hippe foodies maken gretig gebruik van eetbare bloemen om hun (brunch)gerechten extra mooi én lekker te maken. Ook brunchexperte Véronique Leysen is helemaal in de ban van deze trend.

Trendingrediënt

Jep, eetbare bloemen zijn écht het van het in 2018. Véronique gebruikt ze niet enkel als versiering, maar ook als subtiele smaaktoets in haar gerechten. Haar panna cotta vrolijkt ze bijvoorbeeld op met delicaat rozenwater en rozenblaadjes:

 

Ook van lavendel is Véro grote fan. Ze waarschuwt wel: “Wees voorzichtig! Iets te veel lavendel, en heel je gerecht smaakt naar zeep“. Maar als je de juiste hoeveelheid gebruikt, krijgt je bord écht meer diepte. Probeer het zelf eens met dit recept:

De mogelijkheden zijn eindeloos

Eetbare bloemen kun je zowel in hartige als in zoete bereidingen gebruiken. Ook drankjes kun je er zonder problemen mee pimpen. Inspiratie nodig? Bekijk deze mooie Pinterestvoorbeelden eens:

 

 

Inspireer andere lezeressen

Ben jij helemaal mee met de eetbare-bloementrend? Toon het dan op Instagram met de hashtag #projectlibelle, of deel je pins op onze Pinterestpagina.

Meer lezen?

Deze artikels staan boordevol informatie over eetbare bloemen:

Nog niet ingeschreven voor Project Libelle? Klik dan snel op de banner!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen