Meest recente artikelen

5 originele quichebodems

Ook lekker voor zelfgemaakte pizza!

5 originele quichebodems Artikel

Valt een kant-en-klare bodem je wat te zwaar? Of ben je op zoek naar een origineel alternatief voor de klassieke quichebodems? Er bestaan tal van snelle mogelijkheden voor een lekkere, krokante bodem. Met slechts enkele ingrediënten bereid jij in no time je eigen bodem! P.S.: vergeet niet telkens je bakvorm te bedekken met bakpapier.

Groenten

Zoete aardappelen of bloemkolen zijn een heerlijke basis voor je quichebodem. Kook of stoom ze gaar, laat ze goed uitlekken in een theedoek, maal fijn of gebruik een rasp, meng met een eitje en klaar is kees! Voorbakken doe je op 185°C gedurende 20-30 minuten.

Glutenvrij

Laat 200g kikkererwten (uit blik) goed uitlekken. Doe ze in de keukenmachine en voeg een ei en wat geraspte (oude) kaas toe. Mix tot je een mooie homogene massa krijgt en voeg eventueel wat extra kruiden toe. Doe het mengsel in je bakvorm en bak gedurende 15 minuten op 180°C.

Noten

Pecannoten, hazelnoten, cashewnoten, amandelen… Het kan allemaal. Maal ze fijn en meng de notenmix met 1 eigeel. Klop vervolgens 1 eiwit op en voeg voorzichtig bij de notenmengeling. Doe het mengsel in je bakvorm. 30 minuutjes voorbakken op 150°C. Vergeet niet dat je van sommige noten meel kan vinden in de winkel, vb. amandelmeel.

Quinoa

Kook de quinoa volgens de verpakking en laat goed uitlekken. Meng met een eitje en verdeel over de bakvorm. Bak 10 minuutjes voor op 180°C.

Wraps

Heb je niet veel tijd? Dan is dit ongetwijfeld de gemakkelijkste en snelste quichebodem ooit! Zorg er wel voor dat je hele bakvorm mooi bedekt is om lekjes te voorkomen. Ook leuk voor kleine quiches.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen