Meest recente artikelen

5 tips om het spannend te houden in de keuken

Doorbreek de sleur!

  • Deel dit artikel:
5 tips om het spannend te houden in de keuken Artikel

Voel je je de laatste tijd een beetje ongeïnspireerd in de keuken? Het overkomt ons allemaal wel eens. Met deze 5 tips maak je 't weer helemaal spannend.

1. Zoek eens een andere plek op

5 tips om het spannend te houden in de keuken 1

Zit je in een kooksleur? Stop er dan even mee. Er is echt niets mis met eens een afhaalmaaltijd eten of iemand anders laten koken. Is dat geen optie? Sloof je dan niet uit. Een croque monsieur of een snel soepje is ook heerlijk als avondmaal. Tip: stop je diepvriezer vol groentjes die je gemakkelijk kan opwarmen. Zo heb je toch je portie vitaminen binnen.

 

2. Probeer iets helemaal nieuws

5 tips om het spannend te houden in de keuken 5

Intrigeren die sous-videmachines je, wilde je altijd al eens zelf groenten pekelen of heb je plots ontzettend veel zin in een zelfgemaakte bouillon? Trek je stoute schoenen aan en probeer het gewoon! Misschien ontdek je wel een heel nieuwe passie.

 

3. Zoek inspiratie in een meeslepend boek

5 tips om het spannend te houden in de keuken 6

Een kookboek, that is. Ideeën van anderen kunnen je liefde voor koken weer helemaal aanwakkeren. Sla eens een boek van Sandra Bekkari, Libelle-chef Ilse of een andere kok open en laat je inspireren. Wedden dat je op slag weer zin krijgt om achter ‘t fornuis te staan?

 

4. Breng kleine veranderingen aan in je routine

5 tips om het spannend te houden in de keuken 2

Als je de indruk hebt dat je altijd hetzelfde klaarmaakt, pas dan een paar kleine dingen aan. Je hoeft niet per se alles om te gooien om opnieuw met plezier te koken. Als je een quinoafan bent, probeer dan ook eens een ander graan, of maak je favoriete gerecht eens veganistisch klaar.

 

5. Start to plan

5 tips om het spannend te houden in de keuken 3

Ben je het beu om altijd dezelfde gerechtjes te maken omdat je gewoonweg geen tijd hebt om iets anders op tafel te zetten? Probeer dan op voorhand te plannen. ‘t Is niet altijd eenvoudig, maar als je vooraf weet wat je gaat maken en de ingrediënten al in huis haalt, win je al een pak tijd en tover je sneller nieuwe recepten uit je mouw!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen