Recept

Rollade van varkensschouder gevuld met dadels, noten en pancetta

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 175°C. Haal de varkensschouder 1 uur op voorhand uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur komen.

 2. 2

  Snij de varkensschouder in de lengte vanaf de bovenkant in tot net voorbij het midden van het vlees. Snij vanaf deze insnede nog eens 4 cm naar links en 4 cm naar rechts zodat je 1 grote dunnere lap vlees krijgt. 

 3. 3

  Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Hak de dadels in grove stukken. Hak de noten fijn en snipper de pancetta fijn. Meng alles goed. 

 4. 4

  Verdeel de blaadjes salie over het vlees en verdeel de vulling gelijkmatig over het vlees. Rol het vlees voorzichtig op tot een rollade. Bedek de rollade met de sneetjes gedroogde ibericoham en bind op. Steek er hier en daar een takje tijm, rozemarijn en laurier tussen. 

 5. 5

  Smeer het vlees in met wat olijfolie en bak de rollade in 1 uur gaar in de oven. Laat nog even rusten onder een vel aluminiumfolie. Verwijder het touw en de kruiden en bindt het vlees opnieuw op met een mooi touwtje en verse kruiden.
  Tip: Lekker met kroketjes en winterse groenten of een salade.
   

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rollade van varkensschouder gevuld met dadels, noten en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!