Gevulde lamsrollade met citroen-aïoli
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde lamsrollade met citroen-aïoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lam met verse rozemarijn, de perfecte combinatie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de lamsschouder door de slager ontbenen tot een vlak stuk vlees.

    Hak 6 knoflookteentjes, pers er 2.

    Rasp de citroenschil, pers 1 citroen uit

    Haal de naaldjes van de rozemarijn.

    Snij de tomaten in repen.

    Hak de ui.

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. 2

    Meng 3 teentjes gehakt knoflook, de geraspte schil van 1 citroen en de naaldjes van de rozemarijn met 3 el olijfolie en een snuifje cayennepeper.

  3. 3

    Leg het lamsvlees open op het werkvlak en verdeel er het mengsel over. Laat 1 uur marineren.

  4. 4

    Verdeel de tomaatjes over het vlees. Breng op smaak met peper en zout. Rol op en bind vast met keukentouw. Braad de rollade rondom aan in olijfolie. Leg de rollade in een braadslee, onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Bak de ui en 3 teentjes gehakt knoflook kort aan in de resterende olie. Blus met de fond en de wijn, en roer de aanbaksels los. Overgiet het vlees met de jus. Zet 70 minuten in de oven.

  6. 6

    Maak ondertussen de aïoli. Mix 6 el olijfolie met 1 eetlepel citroensap, de geraspte schil van 1 citroen, de eieren, de mosterd, 2 geperste knoflookteentjes, wat cayennepeper en zout.

  7. 7

    Neem het vlees uit de braadslee en laat in aluminiumfolie gewikkeld nog even rusten in de oven.

  8. 8

    Zeef het braadvocht en klop er eventueel nog wat koude boter door. Snij de rollade in plakken en serveer met de citroen-aïoli.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de lamsschouder door de slager ontbenen tot een vlak stuk vlees.

    Hak 6 knoflookteentjes, pers er 2.

    Rasp de citroenschil, pers 1 citroen uit

    Haal de naaldjes van de rozemarijn.

    Snij de tomaten in repen.

    Hak de ui.

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. 2

    Meng 3 teentjes gehakt knoflook, de geraspte schil van 1 citroen en de naaldjes van de rozemarijn met 3 el olijfolie en een snuifje cayennepeper.

  3. 3

    Leg het lamsvlees open op het werkvlak en verdeel er het mengsel over. Laat 1 uur marineren.

  4. 4

    Verdeel de tomaatjes over het vlees. Breng op smaak met peper en zout. Rol op en bind vast met keukentouw. Braad de rollade rondom aan in olijfolie. Leg de rollade in een braadslee, onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Bak de ui en 3 teentjes gehakt knoflook kort aan in de resterende olie. Blus met de fond en de wijn, en roer de aanbaksels los. Overgiet het vlees met de jus. Zet 70 minuten in de oven.

  6. 6

    Maak ondertussen de aïoli. Mix 6 el olijfolie met 1 eetlepel citroensap, de geraspte schil van 1 citroen, de eieren, de mosterd, 2 geperste knoflookteentjes, wat cayennepeper en zout.

  7. 7

    Neem het vlees uit de braadslee en laat in aluminiumfolie gewikkeld nog even rusten in de oven.

  8. 8

    Zeef het braadvocht en klop er eventueel nog wat koude boter door. Snij de rollade in plakken en serveer met de citroen-aïoli.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.