Meest recente artikelen

Katoen vs. linnen: wat is het beste materiaal voor keukenhanddoeken?

Wist je dit al?

Katoen vs. linnen: wat is het beste materiaal voor keukenhanddoeken? Artikel

Sta jij ooit stil bij het materiaal waaruit je keukenhanddoeken gemaakt zijn? De meeste zijn van linnen of katoen, maar welke doen hun werk nu eigenlijk 't best? Wij hebben het antwoord.

Of je katoenen of linnen keukenhanddoeken gebruikt, hangt vaak af van gewoonte: waarschijnlijk gebruik je dezelfde soort als die die je moeder vroeger gebruikte om de afwas mee te af te drogen. Tegenwoordig worden er ook al veel handdoeken van microvezel gemaakt.

Toch hebben wij een lichte voorkeur voor katoenen keukenhanddoeken: ze zijn zacht en absorberend. Bovendien zijn ze superveelzijdig: zo kan je ze bijvoorbeeld ook gebruiken als ovenwanten.

Linnen handdoeken worden eerder als decoratief element gebruikt en zijn (meestal) een pak minder absorberend. Wil je toch liever linnen handdoeken gebruiken om af te drogen? Zoek dan naar modellen met een wafel- of andere dichte weving.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen