Meest recente artikelen

5 verrassende dingen die je kan maken met een appelboor

Boor eens nieuwe recepten aan!

  • Deel dit artikel:
5 verrassende dingen die je kan maken met een appelboor Artikel

Je appelboor heeft heel wat meer in z’n mars dan je denkt! Het zou zonde zijn om hem enkel te gebruiken om klokhuizen te verwijderen terwijl hij een echte krachtpatser in de keuken is. Wat denk je bijvoorbeeld van de volgende tips?

Watermeloenhapjes

Watermeloen is heerlijk, maar het is soms een heel gedoe om ‘m in hapklare stukken te snijden. Maak het je gemakkelijk en gebruik de volgende keer gewoon je appelboor! Laat de schil er gerust aan; die zal fungeren als kleurrijk en smosvrij ‘handvat’. Heel schattig om te presenteren op je volgende feestje.

Gevulde cupcakes

Wil je je cupcakes vullen met speculaaspasta, confituur of ander lekkers? Met een appelboor maak je makkelijk een holte in je cakejes, die je daarna kan opvullen met wat je maar wilt. Veel sneller, eenvoudiger en gelijkmatiger dan met een keukenmesje!

Komkommerlolly’s

Wist je dat je met minikomkommers superschattige lolly’s kan maken? Snijd de komkommer in schijfjes, maak er een gat in met een appelboor en besmeer met kruidenkaas zodat het gat opgevuld is. Zet in de koelkast om de kaas te doen opstijven, prik er daarna satéstokjes in en klaar is Kees.

Polkadotpompoenen

Houd jij niet zo van de klassieke Jack O’Lantern, of ben je niet zo behendig met een mes? Geen nood: met een appelboor maak jij net zo schattige pompoenen voor aan je deur. Hol ze uit en maak er daarna gaten in. Nog een tip: als je pompoenen in twee kleuren koopt, kan je met wat je uit de ene haalt de gaatjes van de andere opvullen. Heel chique!

Vensterkoekjes

Je klassieke zandkoekjes verdienen af en toe een toffe upgrade: steek vormpjes uit het deeg zoals je anders zou doen en maak daarna een gaatje in het midden met je appelboor. Leg snoepjes (harde, gekleurde snoepjes werken ’t beste) in de gaatjes en bak zoals normaal. Laat de koekjes goed afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt et voilà: je vensterkoekjes zijn klaar om bewonderd en verorberd te worden.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen