Meest recente artikelen

De lekkerste lijst: dit zijn de favorieten van Jan Kegels van JEAN sur MER

Wij vroegen de foodtruckpionier wat hij het liefste eet, ruikt, drinkt en beleeft.

De lekkerste lijst: dit zijn de favorieten van Jan Kegels van JEAN sur MER Artikel

Sinds 2010 is seafoodliefhebber Jan Kegels een echte foodtrucknaam in België met z'n 'original sea food'-concept JEAN sur MER. Zijn liefde voor de Noordzee goot hij nu in een boek boordevol verhalen over zijn passie en 52 overheerlijke visrecepten. Wij legden hem onze meest prangende vragen voor.

Jan Kegels is duidelijk een no-nonsense chef: hij was het die in 2010 genoeg had van het beperkte aanbod snacks op evenementen en daarom zelf het totaal nieuwe concept ‘Original Sea Food’ uit de grond stampte en met JEAN sur MER startte. Daarmee stond hij aan de wieg van de nu zo populaire foodtrucks in Vlaanderen.

Zijn jarenlange ervaring vormde hij nu om tot een prachtig boek vol vissermansverhalen, knap beeldmateriaal, en vooral: heerlijk zilte gerechtjes. Samen met z’n vaste chef Peter Vlyminck legt je uit hoe je een stuk vis omtovert in een gerecht dat je gasten nooit meer zullen vergeten. En als het iets ingewikkelder mag, dan hebben ook beroemde chefs als Kobe Desramaults en Syrco Bakker enkele recepten voor je klaar.

Kegels’ down-to-earth-attitude vind je ook terug in zijn antwoord op onze vragen. Benieuwd naar wat zijn hart sneller doet slaan? Je ziet het in dit filmpje:

Meer lezen?

De lekkerste lijst: dit zijn de favorieten van Jan Kegels van JEAN sur MER 1

Zot van de Noordzee door Jan Kegels van Jean Sur Mer. Uitg. Manteau, ISBN 9789022334317. €24,99.

Koken met Jans favorieten?

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen