Gegratineerde mosselen met kruidenolie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde mosselen met kruidenolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk mosselgerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de selder in fijne boogjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Meng 6 el olijfolie met de tijmblaadjes, de selder en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Kook de mosselen met aanhangend water ongeveer 8 minuten in een pan met deksel. Verwijder de mosselen die nog dicht zijn.

  4. 4

    Laat de andere mosselen wat afkoelen en verwijder 1 schelp. Leg de schelpen met mossel in een ovenschaal op aluminiumfolie of op grof zout zodat ze niet omvallen. Besprenkel ze met de gekruide olijfolie en strooi er wat paneermeel over.

  5. 5

    Zet de mosselen 5 minuten in de oven. Serveer ze warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de selder in fijne boogjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Meng 6 el olijfolie met de tijmblaadjes, de selder en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Kook de mosselen met aanhangend water ongeveer 8 minuten in een pan met deksel. Verwijder de mosselen die nog dicht zijn.

  4. 4

    Laat de andere mosselen wat afkoelen en verwijder 1 schelp. Leg de schelpen met mossel in een ovenschaal op aluminiumfolie of op grof zout zodat ze niet omvallen. Besprenkel ze met de gekruide olijfolie en strooi er wat paneermeel over.

  5. 5

    Zet de mosselen 5 minuten in de oven. Serveer ze warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.