Recept

Kruidenzout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker én leuk om cadeau te geven!

bereiding
  1. 1

    Als je zelf kruiden gaat drogen, spoel dan de kruiden, verwijder de harde steeltjes en dep droog met keukenpapier. Droog de kruiden 1 à 2 uur in de oven op 50°C. Verkruimel ze.

  2. 2

    Laat intussen de geraspte citroenschil drogen op een bordje.

  3. 3

    Meng de citroenschil met de vanillezaadjes en het zout. Doe in een glazen tube.

  4. 4

    Meng de gedroogde champignons en de gedroogde kruiden met het zout en doe in een glazen tube. In plaats van de kruiden zelf te drogen, kun je natuurlijk ook gekochte gedroogde kruiden gebruiken.

  5. 5

    Meng het paprikapoeder met de koffie en het zout. Doe in een glazen tube.

  6. Wat waarbij?

  7. 6

    Het citroen-vanillezout is lekker bij vis, het kruiden-champignonzout past uitstekend bij kip, varkenvlees en vis, het paprika-koffiezout geeft meer diepte aan steak of ribbetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidenzout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!