Mascarpone met gegrild fruit
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mascarpone met gegrild fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de bruine suiker met 2 eetlepels water in een pannetje en laat op een zacht vuurtje karamelliseren. Voeg de pijnboompitten toe, strijk de massa uit op bakpapier. Laat afkoelen en breek in grove stukken.

  2. 2

    Halveer de vijgen. Spoel de nectarines, halveer ze en verwijder de steen. Verdeel de honing en 2 zakjes vanillesuiker over de snijkanten van de vruchten. Besprenkel eventueel met cognac.

  3. 3

    Leg de vruchten tussen twee roosters en gril ze op de barbecue.

  4. 4

    Splits het ei. Klop de eidooier met het resterende zakje vanillesuiker en de bloemsuiker tot een crème. Roer de mascarpone door de crème. Klop het eiwit stijf en spatel het door het mengsel.

  5. 5

    Serveer de gegrilde vruchten met de mascarponecrème en de gekaramelliseerde pijnboompitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de bruine suiker met 2 eetlepels water in een pannetje en laat op een zacht vuurtje karamelliseren. Voeg de pijnboompitten toe, strijk de massa uit op bakpapier. Laat afkoelen en breek in grove stukken.

  2. 2

    Halveer de vijgen. Spoel de nectarines, halveer ze en verwijder de steen. Verdeel de honing en 2 zakjes vanillesuiker over de snijkanten van de vruchten. Besprenkel eventueel met cognac.

  3. 3

    Leg de vruchten tussen twee roosters en gril ze op de barbecue.

  4. 4

    Splits het ei. Klop de eidooier met het resterende zakje vanillesuiker en de bloemsuiker tot een crème. Roer de mascarpone door de crème. Klop het eiwit stijf en spatel het door het mengsel.

  5. 5

    Serveer de gegrilde vruchten met de mascarponecrème en de gekaramelliseerde pijnboompitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.