Meest recente artikelen

Deze gratis food apps moét je gewoon downloaden

Altijd paraat

Deze gratis food apps moét je gewoon downloaden Artikel

Gratis en superhandig: deze food apps geven je informatie over producten, laten je nieuwe gerechten ontdekken of helpen jou bij het maken van de mooiste food foto's. Dit zijn onze 6 favoriete food apps.

Tender

Van de populaire dating-app Tinder heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord. Tender hanteert hetzelfde principe maar in plaats van te swipen voor personen, ga je nu op zoek naar lekkere gerechtjes. Wanneer je de app opent stel je je voorkeuren in (desserts, drankjes, vegetarisch,…). Hierna krijg je steeds een foto van een recept te zien dat aan je voorkeuren voldoet. Swipe je naar rechts? Dan wordt het gerecht toegevoegd aan 'je kookboek' en kan je verdergaan. Swipe je naar links? Dan krijg je direct het volgende gerecht te zien.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Smart With Food

Smart With Food is een handige app van Colruyt die je alles vertelt wat je wil weten over een bepaald product. Je scant gewoon de barcode van een product en de app geeft meteen een overzicht van de ingrediënten, de ingrediënten die intoleranties kunnen veroorzaken, de voedingswaarden van het product en de mogelijke alternatieven. Hij geeft niet alleen aan of een product tegemoet komt aan jouw persoonlijke voedingsvoorkeuren of -vereisten, maar ook aan die van je gezin of vrienden.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Vivino

Je kent het wel: je staat in de supermarkt voor een groot schap wijnflessen en hebt geen enkel idee welke wijn je moet kiezen. Met Vivino is dit probleem verleden tijd! De app toont informatie over de wijn, de druif, de kwaliteit en waar hij lekker bij is. Het enige wat jij hoeft te doen is het etiket op de wijnfles scannen.  Besloten om de wijn te kopen? Sla notities over de wijn op of voeg hem toe aan je lijstje met favoriete wijnen.

Beschikbaar voor Android en iOS.

De viswijzer

De lijst met vissen die je beter kan vermijden is langer dan diegene die je met een gerust hart kan opeten. De redenen waarom je sommige vissen best kan vermijden kunnen uiteenlopend zijn: overbevissing, habitatvernietiging, vervuilende kweektechnieken, de kweek is niet duurzaam of de vis is met uitsterven bedreigd. Met de Viswijzer app van het Wereld Natuur Fonds (WWF) kan je makkelijk zien welke vissen je beter kan vermijden en welke wel een goede keuze zijn. Handig als je twijfelt in de supermarkt of bij de visboer.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Foodie

Lekker gerechtje gemaakt dat er ook nog eens prachtig uitziet? Dan wil je het vast en zeker delen op sociale media. Jammer genoeg is food fotografie niet altijd even makkelijk. Gelukkig is er Foodie: een app die jou helpt de mooiste foto's van jouw culinaire creaties te maken. De app beschikt over 24 filters, speciaal ontwerpen om jouw eten op z'n mooist vast te leggen. Je kan de foto's rechtstreeks via de app trekken, of je ze later bewerken. Handig!

Beschikbaar voor Android en iOS.

Deliveroo

Een avondje geen zin om te koken maar ook geen zin in frieten of pita? Geen probleem! Via de Deliveroo app kun je maaltijden van de beste resataurants in je buurt bestellen én aan huis laten leveren. Zalig!

Beschikbaar voor Android en iOS.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen