Recept

Pizza met olijven en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Echte Italiaanse klassieker

bereiding
  1. 1

    Maak het pizzadeeg. Zeef de twee soorten bloem in een kom. Strooi langs de rand wat zout. Maak in het midden een kuiltje en doe er 0,5 el suiker, gist, olijfolie en 400 ml lauw water in. Meng van binnen naar buiten. Kneed nog 10 minuten door. Vorm een bal, leg die in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat op een warme plek 30 minuten rijzen, tot het deeg in volume verdubbeld is.

  2. 2

    Maak intussen de tomatensaus. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en ontpit de tomaten. Pel en kneus de knoflook. Leg ze samen op een bakplaat. Besprenkel met de balsamicoazijn en 2 el olijfolie. Bestrooi met 0,5 el suiker, peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Zet de oven op 220°C en verwarm 2 bakplaten mee. Verdeel het deeg in 2 stukken, rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 24 cm diameter en leg ze op bakpapier. Verdeel er de saus over en beleg met geraspte mozzarella, buffelmozzarella en ham. Schuif de pizza’s met het bakpapier op de hete bakplaten en zet ze 15 minuten in de oven. Werk af met wat olijfolie en blaadjes rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza met olijven en ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!