Meest recente artikelen

De 5 leukste food events van deze lente

Trek er op uit

De 5 leukste food events van deze lente Artikel

Geen idee wat te doen deze lente? Vanaf mei kan je elk weekend wel ergens terecht voor een leuk food festival. Wij sommen de 5 leukste voor je op.

Antwerpen proeft (28/4 t.e.m. 1/5)

Lekkere gastronomische hapjes en drankjes gemaakt door gerenommeerde chefs, gratis masterclasses, kookdemonstraties en culinaire workshops: tijdens Antwerpen Proeft staan proeven, zien en beleven centraal. Het jaarlijkse culinaire festival op het Eilandje is ondertussen al aan zijn elfde editie toe en is nog steeds een groot succes. Slecht weer? Geen probleem! Met zowel indoor als outdoor stands, bars en terrassen kan Antwerpen Proeft alle weersomstandigheden aan. Vanaf dit jaar zijn er ook gratis kookklassen voor kinderen en signeersessies van bekende auteurs. Plezier voor het hele gezin!

28-04 t.e.m. 1-05
Rijnkaai 150, Antwerpen
1 dag: €7 (voorverkoop)/€9 (aan de kassa) – Combiticket €13 (voorverkoop)/€15 (aan de kassa) – Gratis toegang voor kinderen tot en met 15 jaar.
Meer info: www.proeft.be

#antwerpenproeft #lastnight #greatfood #liefmans #sun #nofilter

A post shared by Doortje🌞 (@doriennicolai) on

HAP foodtruck festival (5/5 t.e.m. 5/6)

Het HAP foodtruck festival is een gratis food festival met mobiele keukentjes, live muziek, straattheater, kinderanimatie en workshops. Het festival tovert elk weekend van mei de stadsparken en -pleinen van verschillende steden om tot een sfeervol openluchtrestaurant. Denk aan: gezellige zithoekjes, sfeerverlichting, picknick dekentjes,… Kortom: een feest voor jong en oud!

Schoten (05-05 t.e.m. 7-05)
Kortrijk (12-05 t.e.m. 14-05)
Mechelen (19-05 t.e.m. 21-05)
Vilvoorde (26-05 t.e.m. 28-05)
Genk (03-05 t.e.m. 4-05)
Gratis inkom
Meer info: www.hapfestival.be

Brussels food truck festival (5/5 t.e.m. 7/5)

Dit gratis foodtruck festival in de Tour & Taxis in Brussel kan je bezoeken van 5 tot en met 7 mei. Tijdens deze 4de editie van het festival verzamelen er meer dan 100 foodtrucks uit heel Europa zich op het terrein. Je kan er dan ook terecht voor honderden verschillende lekkernijen.

5/05 t.e.m. 7/05
Tour & Taxis, Brussel
Gratis inkom
Info: www.europeanfoodtruckfestival.org

#brusselsfoodtruckfestival #visitbrussels #foodtruckfestival

A post shared by Kychiz (@kychiz) on

Barrio Cantina (12/5 t.e.m. 11/6)

Vietnamese springrolls, Mexicaanse burrito’s, Amerikaanse hamburgers,…: op het Barrio Cantina food festival kan je een waaier aan wereldse gerechtjes en street food vinden. Naast originele foodtrucks kan je er terecht voor muziek, randanimatie, leuke bars en toffe zithoeken. Je kan het gratis festival gedurende 4 weken bezoeken op verschillende locaties in Vlaanderen.

Oostende (12/05 t.e.m. 14/05)
Gent (24/05 t.e.m. 28/05)
Antwerpen (3/06 t.e.m. 5/06)
Brugge (9/05 t.e.m. 11/06)
Gratis inkom
Meer info: www.barriocantina.be

Summerfeelings #barriocantina #foodtruck #festival #brugge

A post shared by Chabely (@chabely_p) on

Gent Smaakt (24/5 t.e.m. 28/5)

Van 24 tot en met 28 mei kan je de bourgondiër in jezelf trakteren op een dagje culinaire verwennerij in het hartje van Gent. Van streetfood tot sterrengerechtjes en van gevestigde waarden tot aanstormend talent: Gent Smaakt gaat voluit voor een grote diversiteit. Proef tal van lokale en authentieke producten en geniet op één van de unieke (overdekte) terrassen in de stad. Verder zijn er ook workshops en infosessies geprogrammeerd en kan je genieten van en muzikale omlijsting.

24-05 t.e.m. 28-05
Site aan de Gentse stadshal
Gratis inkom
Meer info: www.gentsmaakt.be 

Green ginkgo trees at @gentsmaakt #FÆK #faek #plantyourevent #artificial #flowers #plants #rent #levipartyrental #gentsmaakt

A post shared by FÆK | plant your event (@faek_plantyourevent) on

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen