Meest recente artikelen

5 Belgische foodmarkten die je zeker eens moet bezoeken

Weekend ideetje

5 Belgische foodmarkten die je zeker eens moet bezoeken Artikel

Nog geen plannen voor het weekend? Breng dan eens een bezoekje aan één van onze Belgische foodmarkten. Zo gezellig, zo lekker!

Foodmarkten zijn hip! Van de Foodhallen in Amsterdam of de Borough Market in Londen heb je misschien al wel eens gehoord. Maar ook in ons land kan je enkele leuke foodmarkten vinden. De leukste 4 op een rijtje:

1) Mercado (Antwerpen) 

Met Mercado in het voormalige postgebouw van Antwerpen heeft België eindelijk zijn eerste echte foodmarkt. Mercado opende in oktober en heeft dezelfde ambitie als de grotere broers in het buitenland. Het idee is buitengewoon goed: "We vullen de hal met muziek van opkomende Antwerpse bands en dj's, die je meevoeren en de ervaring compleet maken. Ons doel is je te inspireren en prikkelen. Een nieuwe culinaire hotspot, een boqueria Amberes, een paradijs voor je zintuigen in hartje Stad."

2. Foodmet (Brussel)

De Foodmet is een overdekte hal aan de Ropsy Chaudronstraat, in de volksmond beter bekend als 'den Abattoir'. Meer dan vijftig verschillende standen, met vlees, vis, gevogelte, groenten, fruit, olijven, brood, kazen en kruiden, in volle Brusselse ambiance. Aan de overkant vind je het sterrenrestaurant La Paix van chef David Martin. Dit kan een leuke plek worden.

3. BEO-markt (Gent)

Gent treedt zachtjes in de voetsporen van Antwerpen en hield de voorbije maanden twee nieuwe markten boven de doopvont. In de vroegere Bourdon Arcade opende een tijdje geleden de biologische BEO-markt, een overdekte hal met een versmarkt en versbar. Hoewel BEO voor lokaal kiest, kun je er ook Italiaanse, Griekse, Franse en Spaanse producten verkrijgen. Op de verskaart staan koudgeperste sapjes, verse salades en tussendoortjes die vrij zijn van geraffineerde suikers en gluten.

4. Lousbergmarkt (Gent)

De Lousbergmarkt ontstond in de schoot van de biologische kaasmakerij en -winkel 't Hinkelspel, sinds jaar en dag bekend om het heerlijke aanbod rauwmelkse kazen, brood en wijn. De markt is een samenwerking tussen vier lokale handelaars die gaan voor kwaliteit en vakmanschap: smaakvolle biodynamische groenten en fruit van De Vroente, desembrood van Copain, de brunch- en lunchplek Dochters van de Jaegher en uiteraard 't Hinkelspel zelf.

5) Holy Food Market (Gent)

De Holy Food Market in Gent is gevestigd in een voormalige kapel. Je kan er terecht voor 15 verschillende food concepten. Het aanbod gaat van Libanees, Portugees of Russisch tot een krokettenkraam, en zelfs hapjes in de vorm van hosties. Je vindt er een cocktailbar maar ook een bierbar met een groot aanbod aan soorten bier op vat. De zoetekauwen kunnen hun hartje ophalen met cuberdons, pralines of een ijsjesbar. Voor zowel carnivoren als vegetariërs is er uitgebreide keuze, maar ook zeevruchten en oesters hebben een mooie plaats gekregen bij Holy Food Market.

Klik hier om de leukste foodmarkten van Europa te ontdekken. 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen