Meest recente artikelen

5 interessante weetjes over rabarber

Want hoera, hij is er weer!

5 interessante weetjes over rabarber Artikel

In de tuin is hij er pas vanaf mei, maar in de supermarkt kun je al vanaf maart rabarber kopen. Heerlijk in moes, taart of confituur. Komt goed uit, want wij lusten supergraag rabarber!

Wist je dit al over rabarber?

  1. Rabarber is een groente, een steelgroente meer bepaald. Toch gebruiken we ze meestal in zoete bereidingen. Alleen de stelen worden gebruikt, de bladeren bevatten te veel oxaalzuur. Je hoeft de bladstelen meestal niet te schillen, tenzij de schil al wat dik en draderig geworden is.
  2. In Engeland zijn ze dol op rabarber en kun je de groente ook in januari en februari al kopen. Hoe dat mogelijk is? De planten worden geforceerd en onder potten gekweekt. Deze rabarber is iets minder uitgesproken van smaak. Het natuurlijke seizoen van rabarber loopt van half april tot half juni.
  3. Lekkere combi's met rabarber zijn gember, aardbeien, slagroom, appel, vanille(pudding)…
  4. Er bestaat rabarber met groene en met rode stelen. De rode soorten smaken over het algemeen iets zoeter én zien er mooier uit in desserts.
  5. Heb je zelf rabarber in de tuin staan, let er dan op dat je na de langste dag niet meer oogst: de plant begint zich dan voor te bereiden op het volgende jaar. Hoe later op het seizoen, hoe zuurder de rabarber trouwens ook wordt.

Onze favoriete recepten met rabarber

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen