Rabarbergranité
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rabarbergranité

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris glaasje ijs met een aparte smaak

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de rabarberstengels en snij ze in stukken van 2 cm. Zet de serveerglaasjes in de diepvriezer.

  2. 2

    Breng de lambrusco-wijn met de suiker al roerend aan de kook in een pan. Voeg er de rabarber en het citroensap aan toe. Laat 7 minuten onder deksel stoven. Mix de gestoofde rabarber met een staafmixer. Wrijf de rabarberpulp met een pollepel door een zeef in een kleine metalen braadslee. Laat afkoelen.

  3. 3

    Zet de braadslee 8 uur in de diepvriezer. Roer en plet, elk uur, het bevriezende mengsel fijn met een vork.

  4. 4

    Schraap de granité met een vork in de afgekoelde serveerglaasjes. Serveer onmiddellijk met een muntblaadje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de rabarberstengels en snij ze in stukken van 2 cm. Zet de serveerglaasjes in de diepvriezer.

  2. 2

    Breng de lambrusco-wijn met de suiker al roerend aan de kook in een pan. Voeg er de rabarber en het citroensap aan toe. Laat 7 minuten onder deksel stoven. Mix de gestoofde rabarber met een staafmixer. Wrijf de rabarberpulp met een pollepel door een zeef in een kleine metalen braadslee. Laat afkoelen.

  3. 3

    Zet de braadslee 8 uur in de diepvriezer. Roer en plet, elk uur, het bevriezende mengsel fijn met een vork.

  4. 4

    Schraap de granité met een vork in de afgekoelde serveerglaasjes. Serveer onmiddellijk met een muntblaadje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.