Recept

Lentesalade met groene asperges en rundsvlees

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng voor de marinade de olijfolie en de sojasaus, en klop even op met de garde. Voeg de ahornsiroop en de rijstazijn toe en meng opnieuw. Proef of de zout-zuur-zoet-balans goed zit. Pel de look en pers deze bij de marinade. 

  2. 2

    Masseer de marinade in het vlees en bestrooi verder nog even met grofgemalen peper. Bak vervolgens het vlees in een hete pan 3 minuten aan beide zijden en laat even onder aluminiumfolie rusten (10 minuten) alvorens in dunne plakken te snijden.

  3. 3

    Spoel de sla grondig, en verdeel de blaadjes over de borden. Schaaf de asperges met de mandoline in dunne plakjes en schik deze eveneens op de borden. Verdeel de radijzen, doperwten, tuinbonen, bladpeterselie, kervel en bietencress over de sla. 

  4. 4

    Strooi de citroenrasp eroverheen en werk af met olijfolie, peper en zout. Schik de stukjes vlees ertussen en snipper de eetbare bloemen fijn over het geheel. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lentesalade met groene asperges en rundsvlees

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!