Meest recente artikelen

Afrodisiaca: fabel of wondermiddel?

Zin of onzin?

Afrodisiaca: fabel of wondermiddel? Artikel

Oesters, champagne, chocolade... Het zijn voorbeelden van afrodisiaca: voedingsmiddelen die de zin in seks zouden verhogen. Maar werken afrodisiaca wel echt?

Doorheen de geschiedenis zijn vele voedingsmiddelen als afrodisiaca beschouwd. Ze zouden de zin in seks verhogen en zijn daarom ook vernoemd naar Aphrodite, de Griekse godin van de liefde. Maar werken afrodisiaca wel echt?

Onderzoek

Enkele jaren geleden onderzocht het één programma Ook getest op mensen of afrodisiaca werkelijk een lustopwekkend effect hebben. De onderzoekers lieten een aantal proefpersonen verschillende afrodisiaca eten zonder dat ze het wisten. Maar helaas, de sensoren registreerden geen lichamelijke opwinding na het eten van de afrodisiaca en ook de proefpersonen zelf gaven aan dat ze geen geen lustgevoel boven voelden komen.

In het tweede deel van de test waren de proefpersonen wel op de hoogte dat ze afrodisiaca aten. Hier werden ook 'extreme' afrodisiaca als Spaanse vlieg geproefd. De proefpersonen wisten echter niet dat er placebo-producten gebruikt werden. Maar ook dit keer namen de sensoren geen lichamelijke opwinding waar. Wanneer de testpersonen zelf hun seksuele opwinding moesten uitdrukken, gaven twee proefpersonen aan dat ze zich meer opgewonden voelden dan ervoor.

Ook verschillende andere onderzoeken hebben geen bewijs kunnen leveren dat afrodisiaca werkelijk effect hebben. Maar placebo of niet: niets houdt je natuurlijk tegen om afrodisiaca uit te proberen. Lekker zijn producten sowieso. En baat het niet, dan schaadt het niet. Hieronder kan je enkele gerechten met afrodisiaca vinden.

Anti-afrodisiaca

Let op voor voedsel dat je een opgeblazen gevoel, winderigheid of een slechte adem bezorgt. Deze werken als 'anti-afrodisiaca'. Ook drop, pepermunt en een teveel aan alcohol werken niet bevorderend.

De lekkerste recepten met afrodisiaca

Ben je single op Valentijn? Dan zijn deze gerechtjes iets voor jou!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen