Meest recente artikelen

Winterdipje? Van deze producten krijg je meer energie!

Meer energie in 1, 2, 3

Winterdipje? Van deze producten krijg je meer energie! Artikel

Last van een winterdipje? De beste manier om je vrolijk en fit te voelen is gezond eten. Deze 8 voedingsmiddelen bezorgen je meer energie.

1 Eieren

Gekookt of gebakken: eieren zijn echte energiebronnen! Ze zitten boordevol eiwitten, vitamine B en D. Bovendien kun je zo veel doen met een lekker tikkeneitje!

>> Schelvis met koolstoemp en gepocheerd ei

2 Banaan

Het is geen toeval dat sporters zo vaak bananen eten tijdens de match. Bananen bestaan bijna volledig uit (natuurlijke) suikers en vezels, die essentieel zijn voor de productie van energie. Eet 's ochtends bijvoorbeeld een kom havermout of muesli met banaan of eet een banaan met pindakaas of amandelboter als snack. Energie verzekerd!

>> Gekaramelliseerde banaan met granola en blauwe bessen

3 Noten

Noten bevatten de perfecte combinatie van proteïnen, vezels en gezonde vetten. De proteïnen en vetten helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. De vezels zorgen er dan weer voor dat de koolhydraten in je lichaam langzaam worden vrijgegeven zodat je energiepeil stabiel blijft en je minder last zult hebben van energiedipjes. Vooral amandelnoten en cashewnoten doen wonderen voor je energiepeil. Dit komt doordat ze veel magnesium bevatten.

>> Quinoasalade met noten

4 Spinazie

Popeye eet niet voor niets zo veel spinazie! Spinazie zit boordevol ijzer, een mineraal dat ons sterk maakt, energie geeft en ons uithoudingsvermogen bezorgt. Spinazie kun je op elk moment van de dag eten. Mix het bij je ontbijt in een smoothie, eet een spinaziesalade als lunch of eet het warm als avondmaal.

>> Papillot van tong met spinazie

5 Bruine rijst

Bruine rijst of zilvervliesrijst is rijk aan mangaan. Dat is een mineraal dat energie haalt uit proteïnen en koolhydraten en je helpt je energieniveau de hele dag door hoog te houden.

>> Pilav van rijst met spinazie en geroosterde groenten

6 Mandarijnen en sinaasappelen

Deze citrusvruchten barsten in de wintermaanden niet alleen van smaak, ze geven je ook nog eens superveel energie. De vruchten zijn rijk aan vitamine C, dat je energie geeft gedurende langere tijd in plaats van je een energierush te geven. Het is beter een sinaasappel te pellen en helemaal op te eten in plaats van hem te persen. Onder de schil gaan namelijk een heleboel vitaminen schuil.

>> Waterkerssalade met kool en sinaasappel

7 Zalm

Zalm staat bekend als een goede bron van omega-3 vetten, die gezond zijn voor hart en bloedvaten. Maar daarnaast is zalm ook rijk aan proteïnen en vitamine B, wat helpt om je voeding om te zetten in energie. Gerookt, gebakken of rauw: zalm is altijd een goed idee!

>> Gravad lax

8 Bonen

Bonen zitten boordevol vezels en proteïnen. Die helpen je energiepeil hoog te houden en je suikerspiegel in balans te houden. Bonen geven je gedurende langere tijd een verzadigd gevoel waardoor je minder snel naar ongezonde tussendoortjes zult grijpen. Meng bonen door je soep of eet wat hummus of geroosterde kikkererwten als snack.

>> Witte-bonensoep

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen