Meest recente artikelen

We love witloof!

Wist je dit al over dé wintergroente van bij ons?

  • Deel dit artikel:
We love witloof! Artikel

Witloof is een echte topper van bij ons. Witloofsoep, witloof uit de oven, witloofslaatjes en witloofstoemp, wij lusten het allemaal. Maar wist je dit al over de groente?

In volle grond

Witloof is een van de Belgische topproducten. Traditioneel wordt witloof in volle grond geteeld. Dat witloof is verkrijgbaar van begin september tot mei en smaakt het allerlekkerst op koude winterdagen.

Groe(n)tjes uit Brussel

Witloof werd voor het eerst in Brussel geteeld, in een kelder in Schaarbeek. En nog steeds wordt het traditionele grondwitloof in het donker geteeld. Hoe meer licht, hoe groener de top en hoe bitterder de smaak. Vind je witloof te bitter? Snij dan het harde kegeltje onderaan het stronkje eruit.

Koken, stoven, wokken…

Witloof is een veelzijdige groente. Je kunt het rauw eten – bedruppel de blaadjes dan met wat citroensap om te voorkomen dat ze verkleuren. Maar witloof kun je ook prima koken, stoven, wokken of klaarmaken in de oven.

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Witloof met peperkaas en ham uit de oven

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Witloofsoep

4 kg witloof eet de Belg gemiddeld per jaar. We zijn de grootste witloofconsumenten ter wereld!

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Stoofpotje van witloof en zalm

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Geglaceerd witloof

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen