We love witloof!
Wist je dit al over dé wintergroente van bij ons?
Witloof is een echte topper van bij ons. Witloofsoep, witloof uit de oven, witloofslaatjes en witloofstoemp, wij lusten het allemaal. Maar wist je dit al over de groente?
In volle grond
Witloof is een van de Belgische topproducten. Traditioneel wordt witloof in volle grond geteeld. Dat witloof is verkrijgbaar van begin september tot mei en smaakt het allerlekkerst op koude winterdagen.
Groe(n)tjes uit Brussel
Witloof werd voor het eerst in Brussel geteeld, in een kelder in Schaarbeek. En nog steeds wordt het traditionele grondwitloof in het donker geteeld. Hoe meer licht, hoe groener de top en hoe bitterder de smaak. Vind je witloof te bitter? Snij dan het harde kegeltje onderaan het stronkje eruit.
Koken, stoven, wokken…
Witloof is een veelzijdige groente. Je kunt het rauw eten – bedruppel de blaadjes dan met wat citroensap om te voorkomen dat ze verkleuren. Maar witloof kun je ook prima koken, stoven, wokken of klaarmaken in de oven.
4 kg witloof eet de Belg gemiddeld per jaar. We zijn de grootste witloofconsumenten ter wereld!