Meest recente artikelen

Pompoenpuree: zo gemaakt!

Maak alvast een voorraadje

Pompoenpuree: zo gemaakt! Artikel

Als zoete taartvulling, als smaakmaker in aardappelpuree, als natuurlijke zoetmaker in tomatensoep... Pompoenpuree is gezond en veelzijdig. Je kunt tijdens het pompoenseizoen dus best een voorraadje in de diepvriezer stoppen. Met ons eenvoudige recept lukt dat supersnel!

Pompoenpuree is niet alleen een koolhydraatarme vervanger van aardappelpuree. Je maakt er ook heel wat andere heerlijke herfstgerechten mee. Zo is het een goede basis voor deeg en beslag en een natuurlijke zoetmaker. Daarnaast kun je er eieren en vet door vervangen.

Je maakt er het lekkerste pompoen-bananenbrood mee. En had je al van de pompoenmoijito, gehoord? Je kunt de puree ook mengen met aardappel- of spitskoolstoemp voor meer variatie. Je ziet het: straks kun je echt niet meer zonder.

Kruiden kan natuurlijk op allerlei manieren. Ga je een voorraadje invriezen, hou hem dan liever zo neutraal mogelijk. Zo kun je hem gebruiken voor zowel zoete als hartige gerechten. Overtuigd? Volg dan snel ons supersimpele basisrecept!

Zo maak je pompoenpuree

1 Bedek een bakplaat met een vel ingevet aluminiumfolie.

2 Snij de ongeschilde pompoen in stukken. Leg ze met de schil naar boven op de bakplaat.

3 Rooster de pompoen in een voorverwarmde oven van 200°C tot het vruchtvlees zacht is.

4 Schep het vruchtvlees met een lepel van de schil. Mix het glad in de blender.

Heerlijk in deze recepten!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen