Buiten eten met redactrices Natalie, Manon en Jolien
Met de zon op je snoet
Zodra de zon schijnt, willen wij maar één ding: gezellig buiten eten. Zet je erbij voor deze tafel met de favoriete seizoenstoppers van onze redactrices Natalie, Manon en Jolien.
Maak het jezelf makkelijk!
Buiten eten hoeft helemaal geen gedoe te zijn. Met een beetje voorbereiding kun je in geen tijd genieten van een heerlijke maaltijd zonder stress. Met deze simpele tips eet je buiten zonder moeite:
- Kies voor simpele gerechten. Ga voor gerechten die snel klaar zijn en die vooraf kunt voorbereiden. Denk aan salades of ingrediënten die je tevoren al kunt grillen of snel in de oven kunt schuiven. Zo hoef je niet te lang in de keuken te staan en kun je des te meer van de zon genieten.
- Durf shortcuts te nemen. Koop bijvoorbeeld lekker brood of focaccia als bijgerecht. Maak een snelle versie van hummus of bak een mooie galette met kant-en-klaar deeg en voorgekookte bietjes.
- Surf mee op het ritme van het seizoen. Zo’n galette is super met bietjes, maar kun je ook perfect maken met andere seizoenstoppers die je in huis hebt. Varieer ook met verse kruiden uit de tuin of werk hem feestelijk af met wat eetbare bloemen.
- Vergeet de drankjes en het dessert niet. Met enkele eenvoudige seizoensingrediënten maak je in een handomdraai lekkere limonades, aperitiefjes of desserts. Aardbeien, limoen en munt zijn een topcombinatie.
- Bewaar de restjes voor de lunch. Klaar met eten? Zet dan alles zo snel mogelijk in bewaardozen in de koelkast. De fattoush is bijvoorbeeld ook heerlijk als lunch.
Lees ook…
- Dossier barbecue: alles wat je moet weten voor je gaat grillen
- Zalige lentepasta’s met asperges
- 7x verfrissende drankjes met rabarber
- Buiten eten: zo hou je insecten op afstand
- Buiten koken: 30 recepten voor een onvergetelijke avond
Makkelijke recepten om buiten te eten
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.