Galette met geitenkaas en rode biet
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Hak de verse kruiden fijn. Snij de bietjes in dunne plakjes. Pel en pers de knoflook.
-
2
Meng de ricotta met de geitenkaas, de knoflook, de gehakte verse kruiden en de geraspte citroenschil. Kruid het mengsel met peper en zout.
-
3
Rol het bladerdeeg uit en smeer er het kaasmengsel over. Laat 2 cm vrij aan de rand. Meng de balsamico-azijn met de honing en een beetje olijfolie.
-
4
Leg de plakjes biet dakpansgewijs in een cirkel op de kaas. Kruid ze met peper en zout en besprenkel ze met het honingmengsel.
-
5
Vouw de randen van het bladerdeeg dicht en prik er gaatjes in met een vork. Bak de galette ongeveer 20 minuten in de oven. Werk ze af met de extra verse kruiden.