Recept

Hummusbowl met rauwkost

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Seizoenstopper van Libelle Lekker-chef Manon, ook lekker met wat flatbread of kant-en-klare focaccia erbij.

Tip: ”Voor klassieke hummus vertrek je van gedroogde kikkererwten die je een nacht laat weken en dan kookt. Deze snelle versie is ideaal voor mooie dagen.”

bereiding
bereiding
  1. 1

    Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze even onder water. Pel de knoflook.

  2. 2

    Doe de knoflook met de kikkererwten, het citroensap, de tahin en de olijfolie in een keukenrobot of mengbeker voor de staafmixer en mix ze tot een gladde hummus. Voeg indien nodig wat water toe. Kruid de hummus met peper en zout.

  3. 3

    Schep de hummus in een kommetje. Bedruppel hem met olijfolie en kruid met de sumak en het gerookt paprikapoeder. Serveer de hummus met de rauwkost.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hummusbowl met rauwkost

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!