Recept

Fattoush van broccoli, gepofte kerstomaten, gebakken geitenkaas en pitapuntjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Seizoenstopper van Libelle Lekker-chef Natalie.

Tip: “Neem een scherp mes om de ­geitenkaas te snijden, maak het een beetje vochtig en snij dan de kaas voorzichtig in plakjes. Geitenkaas is soms nogal brokkelig van structuur en op deze manier vermijd je dat de plakjes uiteenvallen”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli in roosjes en leg ze met de tros kerstomaten op een bakplaat. Besprenkel ze ruim met olijfolie en breng ze op smaak met de citroenschil, peper en zout. Gaar ze 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de komkommers en snij ze in de lengte in twee. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen en kruid hem met peper en zout. Haal de pitjes uit de granaatappel.

  3. 3

    Snij de geitenkaas in plakjes en wentel ze eerst door bloem, dan door de losgeklopte eidooier en tot slot door de panko. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de geitenkaasjes rondom krokant en goudbruin.

  4. 4

    Snij de pitabroodjes in kwartjes en bak ze in een andere pan in een bodempje olijfolie goudbruin en krokant.

  5. 5

    Meng de rucola met de komkommer en de granaat-appelpitten in een schaal. Leg er de ovengeroosterde broccoli en tomaatjes bij en lepel er de dressing over. Werk af met de krokante geitenkaasjes en de pitapuntjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fattoush van broccoli, gepofte kerstomaten, gebakken geitenkaas en pitapuntjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!