Snijbiet: het kleurrijke bladgroen met vergeten charme
Minder bekend, maar zo lekker!
In de schaduw van populaire groenten zoals spinazie en boerenkool, groeit een heerlijke, kleurrijke, maar toch ook wel vergeten groente, namelijk snijbiet. Van dieprood tot zonovergoten geel: de levendige kleuren van de snijbiet maakt het zo'n bijzondere bladgroente die kleur brengt in elk gerecht. Ondanks haar rijke geschiedenis en voedingswaarde, is snijbiet toch minder bekend bij het grote publiek. Dit kan te wijten zijn aan haar subtiele smaak, die vaak over het hoofd wordt gezien.
Toch verdient snijbiet een plaats in de spotlight. Van salades tot quiches, snijbiet voegt een mild, aards accent toe dat elk gerecht naar een hoger niveau tilt. Hier vind je alvast heerlijke recepten met snijbiet, die zeker de moeite waard zijn om eens uit te proberen.
Lees ook…
- De perfecte maaltijdsalade in 6 stappen
- Spinaziesoep: 20 groene recepten
- Witte kool, allesbehalve saai: dit maak je ermee
- 16 frisse lentequiches
- Meer groenten in mijn gerechten: hoe doe ik dat?