Recept

Snijbietrolletjes met wortelen en hummus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebruik eens warmoes of snijbiet om originele wraps mee te maken. De stengels gaan in de vulling en de bladeren gebruik je als wrap. Instant kleur op je bord! 

Tip: je kunt ook ingemaakte worteltjes in reepjes gebruiken. Een recept om die te maken vind je hier.

bereiding
  1. 1

    Giet de kikkererwten af in een zeef, spoel ze met koud water en laat ze dan uitlekken. Pureer de kikkererwten met een staafmixer. Pel de teentjes knoflook, plet ze fijn met een beetje zout. Voeg ze bij de kikkererwten en roer alles met de tahin, het citroensap, het komijnpoeder en 4 el olijfolie tot een crème. Voeg indien nodig nog een beetje koud water toe. Breng op smaak met zout en doe de hummus in kommetjes. Druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met sesamzaad en pitten.

  2. 2

    Spoel de snijbiet en dep de bladeren droog. De steeltjes kun je eventueel voor de vulling gebruiken. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af, laat ze schrikken en vervolgens uitlekken. Snij de wortelen in de lengte in vieren. Spoel de Oost-Indische kers en snij wat kleiner.

  3. 3

    Leg de bladeren snijbiet open. Leg er telkens enkele rode en oranje reepjes wortel op (in plaats van de rode wortelen kun je ook rode stengels snijbiet gebruiken), vul aan met noedels, kruid met zout en peper en strooi er een beetje sesam overheen. Leg er een beetje kers op en rol alles compact op tot rolletjes.

  4. 4

    Gaar de rolletjes 10 minuten in een stoompan of stoomoven. Serveer de rolletjes met de hummus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Snijbietrolletjes met wortelen en hummus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!