Meest recente artikelen

Vraag het aan Ilse: pannenkoeken bakken

Vraag het aan Ilse: pannenkoeken bakken Artikel

Ilse D'hooge beantwoordt jouw culinaire vragen! Elke week kan je het antwoord lezen op een prangende vraag van een lezer.

 

Je kan Ilse voortaan elke dag aan het werk zien in haar programma 'Ilse kookt' op Libelle tv

Meer informatie over het programma vind je hier!

 

Vraag van Evy: Als ik zelf pannenkoeken bak, blijven ze nooit heel in mijn pan. Ik heb het al enkele keren geprobeerd, maar ze vallen steeds weer uit elkaar bij het omdraaien. Wat doe ik fout?

Antwoord van Ilse

Hallo Evy!

Dat is inderdaad vervelend. Bij het bakken van pannenkoeken is het belangrijk dat het deeg dik genoeg is. Volgens mij is dat het probleem.

Ik geef je alvast mijn recept met een geheim ingrediënt: vanille puddingpoeder!

Klop 6 eieren met 60 g suiker en 2 zakjes vanillesuiker op. Zeef 400 g zelfrijzende bloem en meng al een deel door de eieren. Voeg 1 liter melk toe, afgewisselend met de rest van de bloem. Zo komen er al geen klonters in het deeg.

Los 2 el vanillepuddingpoeder op in wat melk en roer het papje door het beslag. Bak de pannenkoeken goudbruin in een beetje boter. 

Veel succes!

groetjes, Ilse

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!