Meest recente artikelen

Gezond eten verhoogt de productiviteit

  • Deel dit artikel:
Gezond eten verhoogt de productiviteit Artikel

Gezonde voeding geeft meer energie en verhoogt de productiviteit op het werk. Daarom wil Ambius, leverancier van fruit en specialist op het gebied van stimulerende werkomgevingen, werknemers stimuleren om gezonder te eten op de werkvloer.

Pascale Naessens, coach eetcultuur, geeft enkele tips om op een gezonde en energieke manier de werkdag door te komen.

Een productieve werkdag begint met een stevig en voedzaam ontbijt. Fruit, zaden en noten zijn een goede bron van energie en gezonde vetten en daardoor een ideale kick-start voor de hersenen. Onze hersenen bestaan voor een groot deel uit vet en hebben glucose nodig om goed te kunnen functioneren. 

Als ontbijt kan je opteren voor een fruitsla omdat fruit je geen opgeblazen, zwaar gevoel geeft. 

Veel werknemers eten na hun lunch een stuk fruit, maar dit is niet het juiste moment. Het fruit komt in een warme omgeving, de maag, terecht en begint te gisten voor het verteerd kan worden. Dit leidt tot een opgezette maag, met alle gevolgen van dien, wat niet bevorderlijk is voor een goede spijsvertering. Fruit kan wel een half uurtje voor de maaltijd of twee uur na de maaltijd. Dit maakt het tot een ideaal tussendoortje!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen