Meest recente artikelen

Witte chocolade: je houdt ervan of juist niet

  • Deel dit artikel:
Witte chocolade: je houdt ervan of juist niet Artikel

Of je bent fan van witte chocolade of je bent het helemaal niet. En is witte chocolade eigenlijk wel chocolade?

Pure chocolade

Chocolade kennen we in drie vormen: de pure, zwarte chocolade, melkchocolade en witte chocolade.
De pure chocolade bestaat uit cacaopoeder, cacaoboter en suiker. Om melkchocolade te krijgen voegt men er nog wat melkpoeder bij.

Witte chocolade

Witte chocolade daarentegen wordt enkel van cacaoboter, melk, suiker en vanille gemaakt. Bij de productie van witte chocolade komt geen cacaopoeder aan te pas. Daarom vinden sommige mensen dat het geen echte chocolade is.

Geschiedenis

Of je de witte variant nu echte chocolade vindt of niet, – dat mysterie zal nooit opgelost worden – zeker is dat deze chocolade al sinds 1930 geproduceerd wordt. Het concept werd uitgevonden in door Nestlé (in Zwitserland) en in 1948 verkocht in de Verenigde Staten.

Twix White

Ondertussen zijn er zoveel verschillende varianten witte chocolade. Het wordt zelfs in cornflakes of koeken gebruikt.
Ook Twix wordt elk jaar overspoeld met smeekbedes van fans die hun favoriete Twix White terug in de rekken willen. Sinds half augustus is deze Limited Edition van Twix dan ook terug. Let wel op: je moet snel zijn want het krokante biscuit met smeuïge karamel en heerlijk laagje witte chocolade is maar voor korte periode beschikbaar.

 

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen