Recept

Pappardelle al ragù

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Peppe Giacomazza, chef van restaurant La Botte in Genk en bekend van zijn kookprogramma's op njam!: “Champignons en paprika toevoegen aan een ragu, is not done in Italië. Ui, selder en wortel vormen de basis van dit gerecht. Ik verkies kalfs- en rundvlees omdat varkensvlees het te zwaar maakt en een oliebodem achterlaat. De pappardelle laat ik maar half garen en daarna nog 5 à 6 minuten meesudderen in de ragu. Zo wordt de smaak intenser én krijg je een smakelijke crème.”

 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Snij de pancetta in reepjes en bak ze in olijfolie in een ovenbestendige pan krokant. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Snipper de ui en pers de knoflook. Snij de selder en de wortelen in kleine blokjes. Schep het gebakken gehakt en de pancetta uit de pot. Zet opzij. Giet opnieuw wat olijfolie in de pot. Doe er de groenten in en roerbak enkele minuten. Bind de laurierblaadjes, de tijm en de rozemarijn samen en doe bij de groenten.

  3. 3

    Schep het vlees opnieuw in de pan. Roer er de tomatenpuree door en laat even meebakken. Giet er de wijn bij en laat de alcohol verdampen. Roer er de tomatenblokjes en 150 ml bouillon door. Zet het deksel op de pot laat zo'n 2 uur zachtjes pruttelen op het vuur. Voeg eventueel nog extra bouillon toe als de saus te droog wordt.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet af en verdeel over de borden. Schep er een flinke portie ragu op en werk af met de parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pappardelle al ragù

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!