Meest recente artikelen

Soja

  • Deel dit artikel:
Soja Artikel

Soja komt uit het Verre Oosten en wordt al duizenden jaren verbouwd in landen als China, Japan en Korea. Buiten Azië werden de bonen pas aan het begin van de twintigste eeuw populair als voedselgewas, maar nu zijn ze met een opmars bezig!

Wist jij dit al?

  • De sojaboon bevat meer eiwit als alle andere voedingsmiddelen waaronder zelfs vis en vlees.
  • Soja is geschikt als vleesvervanger. Het bevat minder verzadigde vetten dan vlees.
  • Het overgote deel van de sojaproductie wordt gebruikt als dierenvoeding of groenbemester.
  • Sojabonen zijn meestal geel, maar kunnen ook  zwart, bruin, groen, blauw of gevlekt zijn.
  • Van sojabonen wordt onder andere sojasaus, sojamelk, sojaolie, tofu en tempeh gemaakt.
  • Soja is een prima alternatief voor mensen met een koemelkallergie, maar ook veel mensen zijn allergisch voor soja zelf.

Lees het hele artikel in de Libelle lekker van maart 2012.

Inspiratie nodig? Kijk eens bij onze tofugerechten

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen