Meest recente artikelen

Kiwibes: wasda?

  • Deel dit artikel:
Kiwibes: wasda? Artikel

De kiwibes of Actinidia arguta is een nieuwkomer in de Belgische supermarkten. In tegenstelling tot de geïmporteerde kiwi, wordt de kiwibes in openlucht geteeld in België. Een supervrucht van eigen bodem dus.

De kiwibes kan vergeleken worden met een kleine kiwivrucht zonder de kenmerkende harige schil, niet groter dan een druif. De bes kan in zijn geheel, met schil, worden gegeten.

Zoals de gewone kiwi heeft de kiwibes zoet vruchtvlees en een hoog vitamine C-gehalte. 

Het seizoen van de kiwibes loopt van augustus tot oktober. In een dessert komt de smaak van de kiwibes perfect tot zijn recht in combinatie met aardbeien, druiven of rode vruchten.

Meer informatie vind je hier

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen