Meest recente artikelen

Maak je moestuin lenteklaar

Maak je moestuin lenteklaar Artikel

Een tuin hoeft niet altijd uit bloemen en een grasperk te bestaan, tegenwoordig is ook de eetbare tuin erg in! Zo kan je heerlijke groenten oogsten uit eigen tuin en toch genieten van decoratieve bladeren of net die geurende bloem...

Het voorjaar kondigt zich aan, vogels gaan uit volle borst fluiten en de tuin ontwaakt stilaan uit z'n winterslaap. Maar wat als je in de tuin vanaf maart tot november heerlijke en gezonde groenten kan oogsten? De zogenaamde "eetbare tuin" is aan een opmars bezig: steeds meer mensen opteren voor eigen gecultiveerde groenten. Zo hoeft een tuin niet enkel mooi te zijn maar ook functioneel én kleurrijk, door de variatie aan sla, erwten, bonen, tomaten en pepers.

De moestuin in het voorjaar, proef de lente!

Vanaf eind februari, begin maart kunnen we onze moestuin plantklaar maken. Het is belangrijk van start te gaan met een gezond en ziektevrij perceel. Verwijder daarom onkruiden of grassen die de winter hebben overleefd en spit alles een eerste keer om. Zo warmt de bodem sneller op en maken we hem luchtig. We voegen ook meteen een hoeveelheid compost aan de bodem toe, rijk aan organische voedingsstoffen.

De ideale tuinklusjes in maart

  • Compost in de grond aanbrengen
  • Percelen spitten
  • Zaai nu stilaan tomaten, pepers en aubergines
  • Uien en sjalotten planten in openlucht
  • Snijbiet aanplanten
  • Het tuinpad onkruidvrij houden

 

Dit is een bijdrage van Vergetengroenten.be, een website die uitgebreid aandacht besteedt aan groenten en moestuinieren. Ook kruiden en fruit worden er in de kijker gezet.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen