Meest recente artikelen

Alcohol als caloriebom

Alcohol als caloriebom Artikel

Een avondje uitgaan, ontspannend en gezellig. De invloed van alcohol op ons lichaam wordt zwaar onderschat. Zeker als je probeert op de lijn te letten. 1 gram alcohol bevat maar liefst 7Kcal. Om 1 glas wijn van 100 Kcal weg te werken moet een gemiddelde mens al bijna 4 km joggen. Bovendien bevatten die calorieën bijna geen andere voedingsstoffen, ze zijn volledig overbodig. Alsof dat nog niet erg genoeg is vertraagt alcohol de afbraak van vetten. Neem de proef op de som en reken eens uit hoeveel calorieën jij opneemt op een gemiddeld avondje uit. (nootjes en een eventueel bezoek aan de frituur na het uitgaan niet meegerekend!)

Bier

Een frisse Jupiler van 33cl is goed voor 113 Kcal. Bij het drinken van Stella haal je de 113 Kcal al na 25cl. Een Hoegaarden van 33cl bevat 114 Kcal. Na een Duvel heb je maar liefst 175 Kcal binnen, maar een donkere Leffe doet het meeste kwaad, één Leffe van 33cl is goed voor 205 Kcal. Begin dus maar te joggen als je bedenkt hoeveel pintjes er kunnen vloeien op 1 avond.

Wijn en champagne

Wijn bevat ongeveer evenveel calorieën als bier. Rode wijn bevat veel minder calorieën, 70 Kcal in een glas. Bij witte wijn loopt dit getal op tot 120 Kcal. Vrouwen die op café witte wijn drinken omdat ze denken dat het minder schadelijk is dan bier hebben het dus mis. Maar in het algemeen drinken vrouwen liever wijn omdat ze de smaak lekkerder vinden dan bier.
Champagne bevat minder calorieën dan wijn, met 95 Kcal per glas is dit dus een betere keuze. (maar die zal zich ook manifesteren in je portefeuille natuurlijk.)

Sterke drank

Shotjes jenever drinken lijkt een betere keuze, omdat de hoeveelheid kleiner is, maar een shotglaasje van 5cl bezorgt je 132 Kcal. Dat is dus zelfs meer dan een pintje. Een shotje wodka is zelfs 150 Kcal, wat enorm veel is voor zo’n kleine hoeveelheid. Ook gin, Jägermeister en rum draaien rond de 150 Kcal. Whiskey is een klein beetje beter want dat bevat 100 Kcal. Baileys is dan toch de ‘topper’ met 81 Kcal.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen