Meest recente artikelen

Smullen in Oostenrijk: méér dan wiener schnitzel!

Smullen in Oostenrijk: méér dan wiener schnitzel! Artikel

Als je aan Oostenrijk denkt, denk je vooral aan de natuur: glinsterende meren, groene vergezichten en reusachtige bergen. Maar wist je al dat Oostenrijk je ook culinair kan verrassen? In SalzburgerLand maakt men het je extra makkelijk. Zeven gastronomische routes wijzen de weg naar de lekkerste adressen. Volg de Via Culinaria!

Via Culinaria: jouw gids naar SalzburgerLand

De Via Culinaria is je ideale gids om SalzburgerLand helemaal te leren kennen. De zeven gastronomische themaroutes voeren je door alle vakantieregio's en langs tweehonderd geselecteerde culinaire adressen.

Voor elk wat wils! Van fijnproevers en lekkerbekken, de hutbezoekers, ook voor de fans van kaas, vis, vlees of bier. Voor elk van deze liefhebbers is er een specifieke route uitgestippeld.

>> www.via-culinaria.com
>> www.salzburgerland.com

Salzburg: paradijs voor cultuurliefhebbers en fijnproevers

Salzburg associeer je vooral met muziek. Deze prachtige stad is de geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart én de locatie voor de film 'The Sound of Music'. Maar ook gastronomisch heeft Salzburg heel wat te bieden.

In Salzburg kun je op elk moment van de dag je kleine en grote honger stillen. Salzburg heeft tal van regionale specialiteiten, zoals Eachtlingsuppe, maar ook Wiener Schnitzel, Tafelspitz, Bierfleisch en Kaspressknödel. Zoetekauwen smullen van de Salzburger Nockerln.

>> www.salzburg.info

Gastein: helemaal herbronnen en culinair genieten

Vakantie in het Gasteinertal betekent op-en-top genieten. Van wellness en sport tot een streepje cultuur: hier beleeft het hele gezin pret.

Honger gekregen van alle indrukken en inspanningen? De keuze aan eetgelegenheden is legio. Smullen zul je! Van lokale specialiteiten die van generatie op generatie worden doorgegeven, gemaakt van ingrediënten uit eigen tuin. Liever iets hipper? In feng shui restaurant Unterberger Wirt worden alle gerechten strikt bereid volgens de vijf elementen. Op zoek naar een vegetarisch menu, een sterrenrestaurant, of een eetgelegenheid met een internationaal tintje? In Gastein vind je het allemaal.

>> www.gastein.com

Win een verblijf in SalzburgerLand!

Heb je zelf ook zin gekregen? Neem deel aan de wedstrijd en ga zelf op culinaire ontdekking!

Maak kans op verblijf van vijf dagen in Salzburg of acht dagen in Gastein voor 2 personen. Bezoeken en eten is inbegrepen!

Beantwoord simpelweg deze wedstrijdvraag: 

Uit hoeveel gastronomische themaroutes bestaat de Via Culinaria in het SalzburgerLand?

A) 1
B) 7
C) 22
D) 31

Advertisement

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen