Meest recente artikelen

4 tips voor een vullende maaltijdsoep: bol vol lekkers

22 soepjes die je warm maken

  • Deel dit artikel:
4 tips voor een vullende maaltijdsoep: bol vol lekkers Artikel

Pimp je soepjes met extra ingrediënten voor een vullende maaltijdsoep. Denk aan vlees of vis, pasta, rijst of aardappelen én natuurlijk lekker veel groenten. Maaltijdsoep is snel klaar, voedzaam en verwarmend op een koude dag. Met deze 4 tips en 22 recepten tover je ze om in een bol vol lekkers.

4 tips voor een vullende maaltijdsoep

  • Hoe mak je van een doodgewoon soepje een vullende maaltijdsoep? Voeg er wat (restjes) vlees of vis, peulvruchten en/of wat rijst, pasta of aardappelen aan toe.
  • Reken op ongeveer 500 ml soep per persoon voor een vullende maaltijdsoep. Neem iets minder bij meer ingrediënten. Zoals bij bouillabaisse, bijvoorbeeld. Voor gewone soep heb je genoeg met 200 ml per persoon.
  • Sommige soepen – zoals kippensoep – zijn wereldwijde klassiekers. Met de juiste kruiden en specerijen geef je ze een exotisch tintje. In Azië worden kerriepoeder en currypasta’s, citroengras, koriander en sojasaus veel gebruikt. In Zuid-Europa wordt dat knoflook, venkel, kruiden zoals oregano en rozemarijn en vis. Ga je voor een Noord-Afrikaanse soep? Kies dan kikkererwten, linzen, koriander, bladpeterselie, harissa en komijn.
  • Maaltijdsoepen zijn nóg lekkerder als je ze een dag vooraf maakt. Zo kunnen de smaken zich goed ontwikkelen. Toch zijn er twee uitzonderingen. De vis in een vissoep kan je beter niet opnieuw verwarmen, dan valt alles uit elkaar. Een roomsoep mag je niet nog eens laten koken, dan gaat deze schiften.

22 recepten voor een vullende maaltijdsoep

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen