Meest recente artikelen

4 tips voor een vullende maaltijdsoep

Om lekker warm van te worden

  • Deel dit artikel:
4 tips voor een vullende maaltijdsoep Artikel

Goedgevuld met vlees of vis, pasta, rijst of aardappelen én natuurlijk lekker veel groenten: maaltijdsoep is snel klaar, voedzaam en verwarmend op een koude dag. Met deze tips gaat het altijd goed!

Maak van elke soep een maaltijdsoep

  • Een doodgewone soep wordt een maaltijdsoep als je er wat extra vlees of vis, peulvruchten en/of wat rijst, pasta of aardappelen aan toevoegt.
  • Reken op ongeveer 500 ml soep per persoon voor een maaltijdsoep – iets minder als er veel ‘vulling’ in zit zoals bij bouillabaisse, bijvoorbeeld. Voor gewone soep heb je al genoeg met 200 ml per persoon.
  • Sommige soepen – kippensoep bijvoorbeeld – zijn wereldwijde klassiekers. Met de juiste kruiden en specerijen geef je er een oosters of mediterraans tintje aan. Smaakmakers die in Azië veel gebruikt worden, zijn kerriepoeder en currypasta’s, citroengras, koriander en sojasaus. In Zuid-Europa worden eerder knoflook, venkel, kruiden zoals oregano en rozemarijn en vis gebruikt. Ga je voor een Noord-Afrikaanse soep? Kies dan kikkererwten, linzen, koriander, bladpeterselie, harissa en komijn als smaakmakers.
  • Maaltijdsoepen zijn nóg lekkerder als je ze een dag van tevoren klaarmaakt. Zo kunnen de smaken zich goed ontwikkelen, net als bij stoofschotels. Toch zijn er twee uitzonderingen: de vis in een vissoep kan je beter niet opnieuw verwarmen, anders valt alles uit elkaar. En een roomsoep mag je niet nog eens laten koken, anders gaat het schiften.

En nu aan de kook!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen