Meest recente artikelen

Wat kan je drinken op warme dagen als je water beu bent?

Houd het hydrateren leuk

Wat kan je drinken op warme dagen als je water beu bent? Artikel

We weten allemaal dat we voldoende water moeten drinken, maar soms heb je gewoon even geen zin in kraantjeswater. Op welke gezonde, hydraterende alternatieven kan je dan overschakelen? Wij vroegen het aan Karolien Olaerts.

Karolien Olaerts heeft niet enkel haar eigen blog Karola's Kitchen, ze schreef ook al verschillende boeken over gezond eten en heeft een eigen podcast. Wij vroegen haar welk alternatief voor water we kunnen drinken bij warm weer.

Het antwoord van Karolien

"Het is aanbevolen om bij warm weer meer te drinken dan gewoonlijk. Zomerse temperaturen maken dat we meer zweten en dus meer vocht verliezen. Dat moeten we compenseren om uitdroging te vermijden. Het advies luidt zo'n 1,5 tot 2 liter water per dag, maar kijk vooral naar de signalen van je eigen lichaam: heb je hoofdpijn, voel je je wat draaierig of is je urine eerder donker van kleur? Dan is het tijd om een tandje bij te steken."

"Water wordt gezien als de beste keuze: het bevat geen suiker of fosforzuur (dat je wel in (light) frisdranken vindt). Water zorgt dus niet voor suikerpieken en het tast de tanden niet aan. Toch is het geen must dat je je vocht uit water haalt. Elke vloeistof hydrateert. Dat geldt ook voor koffie, waarvan het tegendeel weleens beweerd wordt. Alcohol is de enige uitzondering. Alcoholische dranken zijn vochtafdrijvend, die vermijd je dus beter.

"Toch wil ik je aanmoedigen om water nog een kans te geven, omwille van de totale afwezigheid van gezondheidsnadelen, de toegankelijkheid en de lage kostprijs. Pimp je water met munt, (diepgevroren) aardbeien, frambozen, rozemarijn, lavendel en/of partjes citroen, limoen, pompelmoes… Ga op zoek naar je favoriete combinaties en onderzoek of je water ijskoud of op kamertemperatuur het lekkerste vindt. Misschien is er wel een kruiden- of vruchtenthee die je koud erg kan smaken? Ook spuitwater is overigens een perfecte vochtleverancier. Er zijn dus meer mogelijkheden dan je denkt!"

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen